Zalazak ”žutih”: Ni lopata im neće pomoći

Izvor: BKTV News, 22.Feb.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalazak ”žutih”: Ni lopata im neće pomoći

Srbija je danima bila u ledu i snegu. Politički, ali i ekonomski gledano u Srbiji je došlo „ledeno doba”. Vladajuća kolacija je „okovana“ snegom i ledom.
Predsednik Srbije kao „otac nacije” obilazi smrznutu Srbiju i nudi optimizam. S obzirom na to da je psiholog, to je u redu. Međutim, to nam ukazuje da se Boris Tadić bavi poslovima Vlade Republike Srbije, i da zapravo njegovo putešestvije po Srbiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << deo operativnog plana „medijskog gurua” Šrđana Šapera.
S pravom kaže lider nove Srbije Velimir Ilić da je Tadićev posao da vodi spoljnu politiku i da reši niz problema, a ne da se spusti na najniži stepen kampanje i uzme lopatu, dok je zemlja sa najminimalnijim punjenjem budžeta u poslednjih 20 godina.
Sve ključne karte DS i SPS oko kandidature za EU i novih stranih investicija su pale. Predsendik Srbije zna da njegova stranka i koalicija su u raštimovanom orkestru.
Vladajuća koalicija je doživela „povrede” na ledu i zimsko smrzavanje.
Koliko god pokušavali da maskiraju vide se tragovi raskola i cepanje iznutra. Nevešto, ali po službenom zadatku Nada Kolundžija, šef poslaničke grupe ZES u Skupštini Srbije kaže da vladajuća koalicija trenutno ima problem da obezbedi većinu u Skupštini.
Vlada nije pala, ali, eto, teši nas sa skorašnjim raspisivanjem izbora. SPS pokušava da kapitalizuje svoj rajting preko zamenika premijera, ministra policije i lidera stranke Ivice Dačića u borbi protiv mafije. DS bi bez SPS bila „poražena” do nogu na izborima.

Izvesno je da Tadić neće moći bez podrške Mlađana Dinkića i Čedomira Jovanovića koji su sada u balgom „sukobu” sa Tadićem.
Dinkić je uzeo za svog „savetnika” Milana Panića, kao svojevrsnog lobistu za Obamine američke demokrate.
Čedomir Jovanović je blizak Merkelovoj koaliciji, posebno ministru spoljnih poslova liberalu koji podržava LDP.
Nada Kolundžija se izjašnjava da „žuta kompanija” neće praviti koalicije sa SNS i DSS. Postoji mogućnost da DS dobije podršku od SRS u borbi protiv SNS.
Moguće je da vladajući režim favorizuje SRS da bi napadala SNS i Nikolića i tako kroz strategiju „zavadi pa vladaj” pokuša da „zametne “ tragove svoje pogrešne i dosta štetne politike.
Sve dosadašnje ankete javnog mnenja raznih agencija ukazuju na prednost SNS i pad uticaja DS i blag porast SPS-a.
Posle debelog zimskog minusa u martu kada krenu otopljavanja može se očekivati velika bujica i poplave koje mogu dovesti do „političkog davljenja” mnogih političara, ministara i partija ogrezlih u korupciju i afere.
Politika DS i SPS-a je na nivou poznate TV serije o „Đekini“ ili, da se našalimo, bliže srpskoj političkoj „vekni“.
Lični stav: Tomislav Kresović
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.