Za poplave odgovorni i građani

Izvor: B92, 25.Apr.2010, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za poplave odgovorni i građani"

Leskovac -- Predsednik Srbije Boris Tadić je tokom obilaska poplavljenog područja u Leskovcu rekao da deo odgovornosti za pričinjenu štetu snosi država, ali i sami građani.

Prema njegovim rečima, država mora da pomogne svom stanovništvu ugroženom poplavama i u tom procesu ne sme biti favorizovanih. Tadić je ocenio da je poplava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je pogodila naselja u okolini Leskovca posledica nečijeg "javašluka, lenjosti i neodgovornosti" i poručio da će odgovorni za nečišćenje odvodnih kanala biti kažnjeni.

Tadić je, tokom posete naselju Bobište u kome je poplavljeno oko hiljadu domaćinstava, rekao da ne postoji racionalno objašnjenje zašto odvodni kanal nije čišćen pola veka, i dodao da će za nekoliko meseci doći da vidi šta je po tom pitanju učinjeno.

"Zahtevam da budu kažnjeni oni koji su trebali da čiste kanale a to nisu radili. Takođe, treba proveriti kako su dobijane dozvole za gradnju pored i na samim kanalima. Naravno deo odgovornosti snose i građani koji su se nemarno odnosili prema odvodnim kanalima", rekao je Tadić u leskovačkom prigradskom naselju Bobište.

Meštani Bobišta, gde je poplavljeno 250 kuća, preneli su predsedniku Tadiću zabrinutost da komisije koje procenjuju štetu neće objektivno raditi svoj posao, jer je tako bilo pre pet godina.

"Ne sme da se desi da oni koji imaju neku vezu u opštini dobiju pomoć a drugi ne ili da opštine gde je opozicija na vlasti ne budu sagledane od Vlade Srbije. Pratiću šta se dešava i obećavam da ću ponovo za par meseci doći da vidim šta je urađeno", zaključio je Tadić.

Nakon Leskovca Tadić je posetio poplavljeno područje Aleksinca.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić na poplavljenom području kod Leskovca

Izvor: Blic, 25.Apr.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je poplava koja je pogodila naselja u okolini Leskovca posledica nečijeg "javašluka, lenjosti i neodgovornosti", i poručio da će odgovorni za nečišćenje odvodnih kanala biti kažnjeni...Tadić je, tokom posete naselju Bobište u kome je poplavljeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.