ZAVEJAN TADIĆ

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVEJAN TADIĆ

JAHORINA - Zavejan! Predsednik Srbije Boris Tadić napustio je juče nešto posle 13 časova Jahorinu i kroz snežne nanose od preko tri metra uputio se put Sarajeva, odakle je avionom napustio teritoriju BiH.

JAHORINA - Zavejan!

Predsednik Srbije Boris Tadić napustio je juče nešto posle 13 časova Jahorinu i kroz snežne nanose od preko tri metra uputio se put Sarajeva, odakle >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je avionom napustio teritoriju BiH.

Međutim, on je trebalo da krene još u petak uveče, ali je zbog nevremena put odložen za 11 časova sutradan. Ipak, ni tada nije mogao da krene zbog lavine koja se sručila na put Pale-Jahorina.

Na kraju je odlučio da pođe oko 13 časova, a u Sarajevo je stigao tek oko 15.10 sati. Međutim, iako zavejan, predsednik Srbije je po izlasku hotela srdačno mahao novinarima i okupljenih ljudima koju su uzvikivali njegovo ime i fotografisali ga. Kompletan saobraćaj bio je obustavljen sve dok uvaženi gost nisu napusti planinu, a po kretanju pratnje predsednika u kolonu se uključilo i nekoliko vozila novinarskih ekipa iz Srbije.

Prethodno veče Tadić je proveo s predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem u opuštenoj atmosferi restorana hotela. Pevalo se i igralo do ranih jutarnjih časova, ali snimateljima i foto-reporterima snimanje nije bilo dozvoljeno. U nekom trenutku predsednik Srbije je čak zapevao jednu pesmu Harisa Džinovića, a veoma raspoložen bio je i hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji je đuskao, a Jahorinu je napustio juče ujutru oko osam sati.

Da situacija nije bila ni malo naivna, potvrđuju gosti i stanovnici Jahorine.

- Deset godina radim na ovoj planini i ovako nešto još nisam videla. Ne može da se mrdne s planine. Svi putevi su zatvoreni - kaže nam radnica u lokalnoj prodavnici koja se sinoć, nakon bezuspešnog pokušaja da se probije do Pala, vratila na Jahorinu.

Mediji zarobljeni

Ekipi Kurira bio je potreban dobar sat da skloni sneg sa automobila i da uz pomoć osoblja pansiona „Sport“ izvuče auto iz ogromnog snega. Osim ekipe Kurira, na ovoj planini među zavejanima su i novinari nekoliko beogradskih redakcija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.