Vučić: Uvešćemo Srbiju u EU

Izvor: B92, 08.Jun.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uvešćemo Srbiju u EU

Beograd -- Zamenik šefa SNS Aleksandar Vučić kritikovao izjavu lidera DS-a Borisa Tadića da opozicione stranke nemaju iskustva za dovršenje procesa evropskih integracija.

On je rekao da Tadić ponovo zaboravlja da nije samo predsednik stranke, već i Srbije.

"Tadić svojim izjavama pokazuje da nije spreman da preda vlast čak i ako narod to želi, i pokazuje da će učiniti sve što je u njegovoj moći da sačuva fotelje. To je velika pretnja za Srbiju i tome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba stati na put", smatra Vučić.

On je rekao da Tadić predstavljajući sebe kao jedinog čoveka koji bi Srbiju mogao da uvede u EU pokazuje da ne poštuje ni svoje institucije, ni svoje političke protivnike.

Prema Vučićevim rečima, Tadić se ne ponaša kao predsednik Srbije.

"Režim izjavama i gestapovskim metodama puštanja i dozvoljavanja postojanja samo jedne istine Srbiju uvodi u diktaturu", rekao je zamenik lidera SNS.

"Neka me Dačić pozove na informativni razgovor"

Vučić je odbacio tvrdnju SRS-a da je jedan od organizatora nereda na mitingu radikala kao sračunatu neistinu. Predstavnici SRS su tu optužbu izneli u vidu poslaničkih pitanja predstavnicima vlade u parlamentu, u utorak.

On, međutim, traži da ga tim povodom ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Srbije pozovu na informativni razgovor i uhapse, ako mogu da dokažu bilo kakvu njegovu vezu sa neredima, bilo kao organizatora, bilo da poznaje nekog od učesnika nereda.

Vučić je naveo da je optužba da je šefom kabineta predsenika Srbije Miodragom Rakićem organizovao nerede na mitingu podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću "još jedna u nizu monstruoznih laži".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.