Vučić: Tadiću, reci ko su tajkuni

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tadiću, reci ko su tajkuni

Beograd -- Aleksandar Vučić pozvao je danas lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da kaže koji je tajkun uticao na SNS i njega ili da se javno izvini.

Vučić je novinarima posle sastanka sa delegacijom URS, rekao da poziva Tadića da kaže ime bar jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tajkuna koji ima i najmanji uticaj na njega lično i SNS, i da će ukoliko to učini, odlučiti da ne bude u budućoj vladi.

Lider naprednjaka, međutim, i pored pitanja novinara da kaže ko je tajkun, rekao da on ne želi da otkriva ime, dodajući "da ti i takvi nikada nisu imali uticaja" i da to garantuje gradjanima Srbije.

"Ako Boris Tadić kaže bar jedno ime, ja neću biti u vladi. Ako neće da kaže, neka se javno izvini", rekao je Vučić reagujući na intervju koji je Tadić dao NIN-u.

Na Tadićeve kritike da stranka na čijem je čelu Dinkić i on lično imaju iskustva u obaranju vlada, lider URS je podsetio, da je Tadićeva trajala pun mandat, odnosno četiri godine.

"Ko je njega oborio? Sam je sebe oborio. Imao je apsolutnu vlast, ali nesposobnog premijera, koji je iskreirao najveći budžetski deficit u istoriji Srbije. Kao psiholog trebalo bi da zna da svoju krivicu ne prebacuje na nekog drugog", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da nisu svi ministri u vladi odgovorni za pravljenje tog deficita već premijer i ministar finansija.

Dinkić je prokomentarisao i Tadićevu ocenu da vladu SNS, SPS-PUPS-JS i URS prave tajkuni.

"Možda Tadić nije dobro informisan, ali izjava da se nijedan tajkun za vreme njegove vlade nije obogatio je, u najmanju ruku, smešna", kazao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.