Vučić: Tadić predsednik DS, a ne Srbije

Izvor: Glas javnosti, Beta, 13.Nov.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tadić predsednik DS, a ne Srbije

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić optužio je danas Borisa Tadića da funkciju predsednika Srbije koristi za promociju svoje Demokratske stranke (DS).

"SNS ukazuje na činjenicu da je predsednik Srbije Boris Tadić pokazao da je on samo predsednik DS i da nikada nije ni pokušao da bude predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije", kazao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, Tadić titulu predsednika republike "lažno koristi s vremena na vreme", a "frustracije, kompleksi i mržnja koju je pokazao prema SNS nadilaze pristojno ponašanje prema političkim protivnicima".

"Nemamo ništa protiv da Tadić ne voli politiku SNS, ali predsednik republike bi morao malo drugačije da se ponaša", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, SNS osuđuje nasilje na ulicama Beograda i Đenove ali, za razliku od Tadića, ta stranka ukazuje na uzroke nasilja, odnosno na "Tadićevu nesposobnost i nesposobnost njegove vlade da ljudima ponudi perspektivu, bolji život i drugačiju ekonomiju".

Povodom izjave Tadića da za SNS jedan dan Evropa nema alternativu, a drugog dana ima, Vučić je kazao da Srbija nema alternativu, ali da SNS želi da vidi Srbiju u EU.

Upitan da li bi SNS da je na vlasti hapsio Ratka Mladića kao što je pitao Boris Tadić, Vučić je odgovorio:

"Nismo mi đaci koje će Boris Tadić da ispituje i da mi njemu odgovaramo. Nisam video da je on nekog uhapsio".

Kada je reč o Haškom tribunalu, Vučić je kazao da Srbija ima određene međunarodne obaveze.

Prema njegovim rečima, SNS neće tolerisati "teror koji se sprovodi nad strankom po nalogu kabineta predsednika republike".

"Mi ćemo vas u najkraćem periodu obavestiti o našim kontraakcijama koje će biti mirne, demokratske, civilizovane, ali veoma odlučne, a razgovaramo će kako to da izvedemo", kazao je Vučić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.