Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanske demokrate odlučuju sutra – Ješić za Tadićevu ostavku

Vojvođanske demokrate o nastupu na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke odlučivaće u petak, piše novosadski Dnevnik. Za RTV član Demokratske stranke, Goran Ješić kaže: “Mislim da Boris Tadić treba da ponudi ostavku”
“Svaki demokratski proces je prihvatljiv za sve one koji učestvuju u tom procesu. Ako izgubite u demokratskom procesu ne mora da znači da pravite drugu partiju nego treba da radite u takvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << sistemu”, rekao je Ješić.
“To je demokratija. Ono što sam rekao je da mislim da Boris Tadić treba da ponudi ostavku i da treba u subotu da se zakaže programska skupština, te da se na njoj raspravlja o rezultatima izbora, a pre svega o ljudima koji su vodili politiku, a nisu dobro radili svoj posao”, zaključio je on.
Sednica Pokrajinskog odbora DS zakazana je samo dan uoči zasedanja Glavnog odbora stranke koji bi mogao odrediti dalju subinu DS nakon izbornog poraza na predsedničkim i parlamentranim izborima.
Iako mnogi smatraju da bi upravo stav Pokrajinskog odbora mogao biti presudan u odnosu na to da li će doći do promene na čelnoj poziciji DS, izvor lista iz DS tvrdi da se vojvođanske demokrate neće opredeljivati između Borisa Tadića i Dragana Đilasa.
Istovremeno, mediji danas izveštaju o svojevrsnom ultimatumu, koji su pred Borisa Tadića postavili Dragan Đilas, Bojan Pajtić i Goran Ješić.
Ipak, gotovo je izvesno da će Pokrajinski odbor DS zatražiti preispitivanje odgovornosti zbog izbornog poraza, odnosno vanrednu programsku i izbornu skupštinu te stranke na svim niovima, pa dakle i na liderskoj poziciji.
“Sigurno ćemo na sednici u petak zauzeti stav o nastupu na Glavnom odboru, ali ne oko kadrovskih pitanja, već principijelnih koji se odnose na programska opredeljenja i unutarstranačke izbore na svim nivoima”, naveo je isti izvor.
Potpredsednik DS Pajtić, izjavio je juče da je toj stranci “potrebna izborna i programska skupština i to što pre”, ali i da na sednici Glavnog odbora “ne treba očekivati ništa spektakularno, niti kadrovske egzekucije”.
Pajtić je rekao i da on nema ambiciju da vodi Demokratsku stranku, ali nije želeo da se izjasni o tome da li bi na liderskoj poziciji podržao Borisa Tadića ili Dragana Đilasa, koji se u medijima kotira kao jedini rival aktuelnom predsedniku DS, piše list.

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.