Izvor: Blic, 31.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojislav Brajović savetnik Tadića

Bivši ministar kulture Vojislav Brajović imenovan je za savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića. Savetnici premijera Mirka Cvetkovića biće određeni krajem avgusta, rečeno je agenciji Beta u kabinetu predsednika vlade.



Odluka o imenovanju Brajovića koji će biti šesti savetnik u kabinetu predsednika Srbije, objavljena je u "Službenom glasniku". Ranije su za savetnike imenovani Trivo Inđić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gordana Matković, Biserka Jevtimijević-Drinjaković, Nebojša Krstić i Jovan Ratković.

Članovi kabineta predsednika obavljaju savetodavne poslove u oblasti državnog uređenja, izgradnje i funkcionisanja političkog sistema, inicijativa za donošenje novih i primene postojećih zakona, privrede, odbrane i bezbednosti, rada Skupštine i Vlade, državnih odnosa, informisanja, građanskih i ljudskih prava i druge.

Šef kabineta predsednika Srbije je pravnik Miodrag Rakić, a savetnici premijera Mirka Cvetkovića biće određeni krajem avgusta. Još nema odluke o svim savetnicima predsednika vlade, niti o tome koliko će ih biti.

Šefica kabineta premijera je Mirjana Jovašević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.