Izvor: B92, 15.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani traže prijem kod Tadića

Kruševac -- Devetorica vojnih veterana, koji od 2. juna štrajkuju glađu, zatražiće prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića, što je uslov da potpuno prekinu gladovanje.

"Sutra ćemo kabinetu predsednika republike uputiti zahtev da nas devetoricu primi u utorak kako bismo razgovarali o rešenju za isplatu razlike ratnih dnevnica", rekao je Velimir Milošević, jedan od devetorice štrajkača glađu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i članova štrajkačkog odbora kruševačkih vojnih veterana iz rata na Kosovu 1999. godine.

To je dogovoreno na sastanku jedinstvenog štrajkačkog odbora koji okuplja vojne veterane iz 22 opštine Treće armijske oblasti, a koji je završen kasno noćas u Kruševcu.

Milošević je kazao da je dogovoreno da će, ukoliko ih Tadić ne primi ili ako se ne pronađe odgovarajuće rešenje, borci iz pomenutih opština 19. juna u Beogradu organizovati protestni skup.

"U tom slučaju mi u utorak ostajemo u Beogradu gde nastavljamo štrajk i čekamo saborce koji će doći u četvrtak", kazao je Milošević.

Devetorica vojnih veterana iz Kruševca obnovili su 2. juna štrajk glađu, a od 13. juna uveče su u "blažoj formi štrajka", odnosno uzimaju po jedan obrok, kako bi, kako su rekli, mogli da organizuju odlazak veterana u Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.