Izvor: Blic, 15.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani ne odustaju od zahteva da ih primi Tadić

Bivši vojni rezervisti, koji traže isplatu pomoći na ime razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Meothiji 1999. godine, ne odustaju od zahteva da ih primi predsednika Srbije Boris Tadić.

Kako je Tanjugu rekao predsednik Jedinstvenog štrajkačkog odbora veterana Treće armijske oblasti Gorjan Jakovljević, veterani su na sinoćnjem skupu odlučili da u utorak ponovo zatraže prijem kod predsednika Tadića, simbolično "u pet do 12".

"Ukoliko nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednik Tadić ne primi, potvrđen je dogovor o protestu veterana iz 22 grada Rasinskog, Nišavskog i Jablaničkog okruga, 19. juna ispred zgrade Predsedništva u Beogradu", naveo je Jakovljević.

Podsećajući da je to i uslov da devet veterana prekine štrajk glađu koji traje od 2. juna, on je rekao da je njihovo zdravstveno stanje veoma loše.

Jakovljević je rekao da oni ne traže ništa nemoguće i da je Vlada Srbije takvu pomoć odobrila njihovim saborcima iz Topličkog okruga.

Predstavnici veterana u petak su bez ikakvog dogovora napustili četvrti po redu sastanak sa predstavnicima vladine radne grupe, koja je bila zadužena da formuliše način realizacije njihovog zahteva zbog, kako su rekli, "odugovlačenja i razvodnjavanja".

Učesnici rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine iz Treće armijske oblasti traže da im se isplate razlike u ratnim dnevnicama.

Talasi nezadovoljstva ratnih vojnih rezervista pokrenuti su prošlog leta. Oni tvrde da su tada došli do saznanja da su pojedinci bliski vlasti i pravosuđu putem suda naplatili iznose koji se kreću između 500.000 i 600.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veterani traže prijem kod Tadića

Izvor: B92, 15.Jun.2008

Kruševac -- Devetorica vojnih veterana, koji od 2. juna štrajkuju glađu, zatražiće prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića, što je uslov da potpuno prekinu gladovanje... "Sutra ćemo kabinetu predsednika republike uputiti zahtev da nas devetoricu primi u utorak kako bismo razgovarali o rešenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.