Uskršnje čestitke

Izvor: RTS, 21.Apr.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnje čestitke

Povodom predstojećeg praznika Uskrsa, državnici i crkveni velikodostojnici poželeli vernicima mir i blagostanje. Želim da praznične dane provedemo u miru, razumevanju i toleranciji među vernicima, prijateljima i komšijama, poručio predsednik Tadić u čestitki.

Državnici i crkveni velikodostojnici čestitali vernicima Uskrs i poželeli im mir i blagostanje. Predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Boris Tadić čestitao je poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, vernicima i svim građanima veliki hrišćanski praznik Vaskrs.

"Želim da praznične dane provedemo u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji među vernicima, prijateljima i komšijama", istakao je Tadić u čestitki.

"Poštujući tradiciju i hrišćanske vrednosti čuvaćemo svoj identitet, a samo slaveći život, radom i verom u sebe stvorićemo još kvalitetnije društvo", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac čestitao je predstojeće Uskršnje praznike svim pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije.

"Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj veliki hrišćanski praznik upućujem srdačne čestitke sa željom da praznične dane provedete u duhovnom blagostanju, dobrom zdravlju i radosti sa svojim najbližima", naveo je Šutanovac.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši čestitao je predstojeći Uskrs sveštenstvu i vernicima crkava i verskih zajednica i nacionalnim savetima u Vojvodini, koji ovaj veliki praznik proslavljaju po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru.

Čestitka je upućena na pet jezika koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini - na srpskom, mađarskom, rusinskom, hrvatskom i slovačkom.

''Ovaj veliki hrišćanski praznik treba da nam vrati veru u bolju budućnost i podseti na važnost negovanja moralnih vrednosti, međusobnog uvažavanja i poštovanja. Svim vernicima želim da Uskrs provedu ispunjeni radošću, u miru, ljubavi i u krugu svojih najmilijih", poručio je Egereši.

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić čestitao je hrišćanski praznik Uskrs velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima rimokatoličke i Srpske pravoslavne crkve.

Jusufspahić je u ime Mešihata srbijanskog Islamske zajednice Srbije poželeo da se predstojeći Uskrs proslavi u radosti, miru i blagostanju.

"Molim Uzvišenog Stvoritelja da vam daruje zdravlje, sreću i svako dobro", napisao je Jusufspahić u čestitki.

Ove godine, kao i prošle, svi hrišćani slave Uskrs istog dana, u nedelju 24. aprila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.