UNS: Tadić neinformisan

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Tadić neinformisan

Udruženje novinara Srbije izrazilo je zabrinutost zbog činjenice da predsednik Srbije Boris Tadić nije upoznat sa dramatičnim položajem novinara i opasnostima sa kojim se suočavaju i najozbiljniji mediji u zemlji.

Prema oceni UNS, iz intervjua Tadića Večernjim novostima jasno proizlazi da on misli da je i dalje na snazi antievropski zakon o medijima koji je on ekspresno potpisao na dan donošenja, 31. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << avgusta 2009.godine.

"Zakon o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju najvećim delom je proglašen neustavnim još u julu prošle godine i njegove drakonske kazne prestale su da važe", podseća UNS.

Kako se ističe u saopštenju, zakon ni u jednom slučaju nije primenjen ni dok je bio na snazi, jer pravosuđe očigledno nije bilo spremno da drakonski kažnjava novinare u formi privrednih prestupa.

Tadić: Hapšenje Vučurevića primer funkcionisanja pravne države

Tadić i File: Obrazovanje ključno za razvoj

Otvoreno pismo medijskih udruženja Borisu Tadiću

Tadić je Večernjim novostima rekao da vidi da se kaznama ugrožavaju mediji, "a cilj nije bio da se mediji gase, nego da se uspostavi odgovornost" i da zato "treba ozbiljno sagledati da li su potrebne neke izmene tog zakona, jer ovo što se dešava me zabrinjava".

Kažnjavanje lista Danas rezultat je pogrešne primene Zakona o javnom informisanju usvojenog u proleće 2003.godine, u delu koji se odnosi na solidarnu odgovornost sa drugim medijima ocenjuje UNS.

(FoNet)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.