Treba nam ženski kod

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Treba nam ženski kod"

Žene bi mogle doprineti definisanju novog koda ponašanja u rešavanju problema, rekao predsednik Srbije Boris Tadić na konferenciji "Principi osnaživanja žena".

Tadić je na konferenciji posvećenoj osnaživanju žena u Hotelu "Kontinental" rekao da je jedan od centralnih problema koji sprečavaju razvoj jugositočne Evrope to što je princip konflikta dominantan u rešavanju problema.

"Potreban >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nam je novi kod. Novi kod mora biti mirovna politika. To je centralno pitanje sa kojim se suočava društvo", ocenio je Tadić i istakao da je ženski princip u uspostavljanju mirovne politike od fundamentalne važnosti.

Predsednik je kazao da je siguran da bi srpsko društvo, da je uspostavilo princip mira kao dominantan, bilo razvijenije nego što je danas.

"Treba izvršiti promenu koda. Promena koda omogućiće da se stvore uslovi za poboljšanje standarda i to se tiče i muškaraca i žena", istakao je Tadić.

Tadić je postavio i pitanje participacije žena u političkom odučivanju, odnosno pitanje da li je neophodno da žene budu dominantni politički činioci da bi u društvu utemeljile ženski princip.

"Danas postoji uvrenje da u skandinavskom svetu postoji viši nivo zastupljenosti ženskog principa i da se on ogleda u učešću žena na najvišim političkim funkcijama. Međutim učešće žena u politici nije uslov bez koga se ne može, može se i na drugačiji način poštovati ženski princip", rekao je Tadić.

Žena, na primer, kako je rekao, može da se afirmiše kao profesionalni delatnik, kao menadžer, kao donosilac odluka - što je važno za stvaranje drugačijeg koda ponašanja u društvu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.