Topi pozvao Tadića da što pre poseti Albaniju

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topi pozvao Tadića da što pre poseti Albaniju

TIRANA, PRIŠTINA - Predsednik Albanije Bamir Topi uputio je poziv predsedniku Srbije Borisu Tadiću da uskoro poseti Tiranu, ističući važnost bilateralnih odnosa dve zemlje i unapređivanje saradnje.

Tadić i Topi su prema izveštajima elektronskih medija u Prištini imali bilateralni susret u sklopu Uneskovog samita država jugoistočne Evrope, održanog u petak, u Viminacijumu kod Kostolca.

Dva predsednika su razgovarala o važnosti bilateralnih odnosa i promovisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ekonomske i trgovinske saradnje, kao i o drugim oblastima kao što su obrazovanje, kultura, zdravstvo, transport i turizam.

Topi je istakao važnost uzajamnih poseta na najvišem nivou, očekujući Tadićevu posetu Albaniji.

Tadić je poziv sa zadovoljstvom prihvatio i poseta treba da bude realizovana uskoro, dodaju prištinski elektronski mediji.

Topi je tokom susreta izjavio je da je kosovsko pitanje zatvoreno i da Tirana podržava dijalog Beograda i Prištine radi poboljšanja života građana, očekujući da predsednik Srbije Boris Tadić uskoro poseti Albaniju.

"Pitanje statusa Kosova i njegovih granica je zatvoreno", rekao je Topi.

Prištinski elektronski mediji su preneli da je Topi naveo da "Albanija u potpunosti podržava teritorijalni integritet Kosova u sadašnjim, međunarodno priznatim granicama".

"Albanija podržava razgovore između Kosova i Srbije o praktičnim pitanjima, kao dve nezavisne i suverene države u korist poboljšanja života građana u obe zemlje", rekao je predsednik Albanije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.