Tadiću, izvini se Japancima!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću, izvini se Japancima!

Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje inormativnih službi Srpskog narodnog pokreta 1389 i Udruženja “Naši“, u kojem se predsednik Srbije Boris Tadić poziva da se izvini narodu Japana zbog bacanja atomskih bombi 1945. godine na Hirošimu i Nagasaki. Saopštenje vam u celosti prenosimo.

“Srpski narodni pokret 1389 i Udruženje ’Naši’ najoštrije osuđuju neodlazak predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Borisa Tadića u Japan na obeležavanje 65. godišnjice bacanja atomske bombe. Ovakvim neodgovornim potezom Tadića propuštena je prilka da se Srbija izvini za ovaj zločin u kom je poginulo 140.000 ljudi.

Opšte poznata stvar je da je tadašnja Jugoslavija, čiji je Srbija bila sastavni deo, bila saveznik SAD-a, koje su 6. avgusta 1945. godine bacile atomsku bombu na ovaj grad iz čega se može izvući i naša indirektna odgovornost.

Smatramo da je Tadićevim neodlaskom u Japan ispuštena još jedna idealna prilika da Srbija nastavi sa samooptuživanjem i samosatanizovanjem za zločine koje nismo počinili.

SNP 1389 i Udruženje ’Naši’ zahtevaju od predsednika Tadića da već 9. avgusta, na godišnjicu napada na Nagasaki, otputuje u Japan i ispravi ovu grešku i izvine se japanskom narodu u ime svih građana Srbije“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.