Izvor: Beta, 05.Nov.2010, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićeva poseta Vukovaru pomak ka budućnosti

LJUBLJANA, 5. novembra 2010. (Beta) - Slovenački dnevnik Delo ocenio je u petak posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i njegov susret sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem pomakom ka okretanju naroda dve države budućnosti.

"Jučerašnji veliki državnički i politički čin nije korak koji će magično ukloniti posledice ratnog vihora, ali je sigurno pomak koji će snažno olakšati ono što Josipović i Tadić iskreno žele i nadaju se: da će se Srbi i Hrvati ipak okrenuti ka budućnosti", piše list.

Delo u komentaru dodaje da "iako će mnogi i dalje istrajavati na tome da Tadićev čin nije dovoljan za veliki napredak u prevladavanju ogromnog bola koji osećaju Vukovarci, srpski predsednik je, mada sa prilično uopštenom formulacijom, napravio veoma važan korak u velikoj priči koja se zove normalizacija odnosa izmedju država".

"Tadićevo savezništvo sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem, koji nema poteškoća sa prizanjem hrvatskih zločina, podstiče nadu da nije reč samo o epoizodi i da će se aktivnosti koje će voditi u mir i suživot nastaviti", ocenjuje list.

Delo zaključuje da je proces normalizacije krenuo, "i to velikim koracima", kao i da "u dve države više ne postoji značajna snaga koja bi se usprotivila dobrim susedskim odnosima, saradnji i pomirenju".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delo: Tadićeva poseta Vukovaru pomak ka budućnosti

Izvor: Blic, 05.Nov.2010

Slovenački dnevnik "Delo" ocenio je danas posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i njegov susret sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem pomakom ka okretanju naroda dve države budućnosti. .."Jučerašnji veliki državnički i politički čin nije korak koji će magično ukloniti posledice...

Nastavak na Blic...

Tadićeva poseta Vukovaru pomak ka budućnosti

Izvor: NaDlanu.com, 05.Nov.2010

LJUBLJANA, 5. novembra 2010. (Beta) - Slovenački dnevnik Delo ocenio je u petak posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i njegov susret sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem pomakom ka okretanju naroda dve države budućnosti. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

POSETA VUKOVARU POMAK KA BUDUĆNOSTI

Izvor: Kurir, 05.Nov.2010

LJUBLJANA - Slovenački dnevnik Delo ocenio je posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i njegov susret sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem pomakom ka okretanju naroda dve države budućnosti..."Jučerašnji veliki državnički i politički čin nije korak koji će magično ukloniti posledice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.