Tadićeva SDS donela odluka da se vrati u veliku Demokratsku stranku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićeva SDS donela odluka da se vrati u "veliku Demokratsku stranku"

Na sednici Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) danas je jednoglasno doneta odluka o integraciji SDS sa Demokratskom strankom (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZS).

Glavni odbor SDS je, takođe, današnjom odlukom ovlastio Predsedništvo SDS da nastavi pregovore sa DS i ZZS o organizovanju skupštine na kojoj bi se ove tri stranke ujedinile u novu organizaciju.

"U okolnostima borbe protiv Vučićevog režima i njegove stranačke megastrukture u opoziciji je neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << formiranje snažne stranačke infrastrukture sa jasno definisanom politikom i udruživanje stranaka koje dele istu vrednosnu i političku orijentaciju", izjavio je Tadić.

On je rekao i da građanski protesti predstavljaju najširi blok koji okuplja građane svih političkih orijentacija, dok je Savez za Srbiju uži politički entitet koji okuplja političke stranke različitih orijentacija.

"Smatramo da je pored toga neophodno i formiranje nove političke organizacije koja bi udružila najveće stranačke infrastrukture u opoziciji i bila stožer građanskih proevropskih opozicionih stranaka", rekao je Tadić.

Nova organizacija je, po njegovim rečima, odgovor na kritike da je aktuelna opoziciona borba u širim političkim savezima isuviše politički difuzna i usmerena samo na rušenje režima, ali je istovremeno i ojačavanje postojećih saveza u okviru kojih nastavljamo zajedničku borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju.

"Borba za demokratiju i izborne uslove podrazumeva zajedničku borbu svih istinskih opozicionih stranaka, bez obzira na politički predznak. Međutim, nova organizacija koju osnivamo daje odgovor i za "dan posle" i nudi jasnu politiku", rekao je Tadić, dodajući da je ideja ujedinjenja stranaka nastalih iz DS pretpostavka izgradnje demokratije u Srbiji i ostvarivanja strateškog cilja punopravnog članstva u EU.

"Vučićeva vlast je uvek spremna da od tog cilja odustane, kao što je bila spremna i da uništi sve demokratske i nezavisne institucije u poslednjih sedam godina. Kao što su već jednom potpuno promenili svoju politiku zarad dolaska na vlast, biće spremni da to učine opet, pogotovo što smo svedoci neverovatnih sistematskih laži koje Vučić i njegovi poslušnici svakog dana unose u javni prostor i pljačke koju više i ne skrivaju uvereni da će vladati večno", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, politika evrointegracija u Srbiji ne sme biti svedena na puki instrument dolaska i održavanja Vučića na vlasti, jer ta politika podrazumeva poštovanje evropskih vrednosti, a ne samo formalno učlanjenje u EU.

"Rezultat te politike mora biti reformisana, moderna i razvijena Srbija, a ne međunarodni aplauz za predaju legitimnih nacionalnih interesa na Kosovu. Zato je neophodno obnavljanje DS i ojačavanje njene izvorne misije infrastrukturom koja bi mogla da se odupre ovom režimu", istakao je Tadić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića se ujedinjuje u "veliku Demokratsku stranku"

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019

Nakon višemesečnih pregovora..Socijaldemokratska stranka će danas na sednici Glavnog odbora doneti odluku o ujedinjenju u "veliku Demokratsku stranku", najavio je predsednik SDS Boris Tadić...- Mi na sednici donosimo odluku o ujedinjenju u ''veliku Demokratsku stranku''. Mi koji smo pripadali i gradili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.