Tadićev kabinet demantovao Žbogarove tvrdnje

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićev kabinet demantovao Žbogarove tvrdnje

Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića negirao je da je dogovoreno da na konferenciji o zapadnom Balkanu na Brdu kod Kranja, ne budu istaknuti natpisi sa nazivima delegacija učesnica skupa. Aranžman o kome govori slovenački ministar spoljnih poslova Samuel Žbogar nije dogovoren, navode iz kabineta.

Prethodno je Žbogar izjavio da je problem učešća Beograda i Prištine na regionalnoj konferenciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zakazan za 20. mart rešen tako što na konferenciji neće biti istaknuti natpisi.



Međutim,u kabinetu predsednika Tadića večeras je rečeno da takav aranžman nije dogovoren.


- Srbija ostaje pri stavi da Kosovo i Metohija na regionalnim skupovima i samitima mora da bude zastupljeno u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, navedeno je u kabinetu predsednika Srbije.

Kosovski predsednik i premijer, Fatmir Sejdiu i Hašim Tači ipak su danas naveli da će na taj sastanak ići kao "predstavnici države Kosovo".



J.Kostadinović.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kosovsko pitanje" na Brdu kod Kranja

Izvor: Mondo, 06.Mar.2010

Slovenački ministar tvrdio da je rešeno pitanje učešće Kosova na regionalnoj konferenciji, kabinet predsednika Srbije demantuje.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.