Tadić zavio Srbiju u crno (1)

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić zavio Srbiju u crno (1)

Dve stvari je potrebno reći  već na startu: Prvo, Boris Tadić nije mogao sam da zavije Srbiju u crno. Samim tim, i naslov valja shvatiti uslovno. Ali, ako je neko bio šef države u kontinuitetu od 2007. godine – onda je i najodgovorniji za sve što se dogadjalo u ovoj zemlji. I danas on ne može da bude bilo šta drugo, osim galvnog aktera, ma koliko se trudio da sebi osigura ulogu “zaštićenog  svedoka”. Mnoge njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izjave ovih dana se svode na na miniminiziranje sopstvenih grehova. Zato je to i aktuelna i atraktivna tema o kojoj vredi danas raspravljati.
I drugo, brojne izjave Borisa Tadića govere o njemu, a ne o drugima. O  odgvornosti Demokratske stranke i režima koji je stvorio i koji je lagano, ali sigurno zavijao Srbiju u crno. Jer, najmanje je reč o unutar partijskim sukobima i problemima, već o pokušaju Tadića da bacanjem prašine u oči svim gradjanima Srbije, prikrije istinu o tome da su Srbiju gurnuli na “giljotinu dugova”. I da sada iz prikrajka gledaju šta će se dogoditi, očekujući da MMF bude taj dželat koji će izvršiti egzekuciju nad narodom Srbije, a ne nad stvarnim krivcima! A sve to da bi  sačuvao mesto prvog čoveka Demokratske stranke!
Dakle, najmanje je namera da se na bilo koji način mešam u “unutar partijske problem DS”. Još manje da budem na bilo čijoj strani. Ali, zbog Srbije I onog što su nam ostavili u “nasledje”, vredi razjasniti Tadićeve tvrdnje poput “Ne dam DS tajkunima”. Zatim, da je kriv zbog “brojnih kadrovskih grešaka”. IIi – da su u njegovom okruženju “ljudi strašnih ambicija , verni samo svojim ambicijama, a ne političkim idejam”.
Da li mu je neko nametao te ljude ili ih je sam birao? Naravno, tu je i pokušaj da se on sam sakrije iza tvrdnje da “DS nije formirala vladu zato što on nije hteo da dozvoli da Dinkić kontroliše ceo finansijski i ekonomski sistem u državi”. Nije li pobednička stranka na izborima – Srpska napredna stranka – logočno i legitimno bila ta koja je trebalo da pokuša, ali i uspe, da formira Vladu?!
Sve to zajedno čini veran mozaik arogantne vladavine Borisa Tadića i naivnost gradjan Srbije, koji su i 2008., a ne samo 2004., nasedali na  demagogiju koja se lepila za birače. Možda je  ceo problem u sporom otrežnjenju biračkog tela posle “demokratske pljačkaške i neuke tranzicije”, jer je prethodni režim, braneći sebe na štetu Kosova i Metohije, posle stravične hiperinflacije i NATO agresije, jednostavno morao da ode u istoriju, izgubivši rok trajanja!
Sve to zajedno su samo segmenti jedne iste teme, ali sa potrebom da se posebno tumače. Otuda, mislim da za Srbiju je najmanje važno da li je u  subotu na maratonskoj sednici Glavnog odbora DS Djilas dobio prvu bitku, kako ističu neki listovi, ili šta će  se dogoditi na novembarskim izborima u ovoj stranci.
Dakle, sutra: kako je Tadić zavio Srbiju u crno?
Mirko Stamenković
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.