Tadić u Svilajncu

Izvor: RTS, 07.Mar.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Svilajncu

Poljoprivreda je šansa Srbije, koja u toj oblasti ima veliki potencijal, rekao predsednik Srbije Boris Tadić u Svilajncu dodavši da se u budućnosti više ne smeju propuštati šanse.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u Svilajncu da je poljoprivreda šansa Srbije, da Srbija u poljoprivredi ima veliki potencijal i da se u budućnosti više ne smeju propuštati šanse.

Tadić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je u prošlosti bilo grešaka, ali i dobrih poteza u poljoprivredi, ali da u budućnosti ne smeju da se propuštaju šanse.

U tom kontekstu, on je posebno naglasio da se sredstva kojima država raspolaže moraju usmeravati u prave oblasti kao što je, na primer, sistem kanala za navodnjavanje.

"U prošlosti smo mnogo gubili zbog tradicionalnog pristupa u poljoprivredi. Sada počinjemo da primenjujemo nova znanja i nove tehnologije", rekao jeTadić.

On je, takođe, rekao da uspešni poljoprivrednici, kao i drugi, mali ili srednji preduzetnici, treba da animiraju svoje sugrađane kako bi i oni počeli sa proizvodnjom, a drugima, koji nisu tako uspešni u pokretanju posla Tadić je poručio da se ugledaju na svoje uspešne komšije.

Država nije svemoćna, rekao je Tadić i dodao da ne može sve probleme da reši, ali da može da pomogne ljudima da počnu svoj posao.

Prema njegovim rečima, važno je pronaći pravi proizvod kojim bi se Srbija nametnula u svetu, jer se samo tako može obezbediti rast.

Predsednik je najavio skoro pokretanje Razvojne banke, jer ikako je rekao bez nje nije moguće na pravi način pomoći preduzetnicima.

Predsednik Tadić je posetio gazdinstvo Dragana Todorovića u selu Dublje nadomak Svilajnca. Todorović (32) i njegova porodica poseduju 21 grlo krupne stoke, a nedavno su, uz pomoć države, kupili pet junica iz Nemačke.

Želja im je da u perspektivi izgrade modernu štalu i nadaju se da će im država pomoći da ostvare taj cilj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić u seoskom gazdinstvu u Svilajncu

Izvor: Blic, 07.Mar.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić posetio je danas gazdinstvo Dragana Todorovića u selu Dublje nadomak Svilajnca...Tadić je sa domaćinima razgovarao kako država može da pomogne gazdinstva poput ovog da dalje razviju posao i što je lakše moguće prebrode ekonomsku krizu...Todorović i njegova porodica...

Nastavak na Blic...

Tadić: Naša šansa je u poljoprivredi

Izvor: Mondo, 07.Mar.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas u Svilajncu da je poljoprivreda šansa Srbije, da Srbija u poljoprivredi ima veliki potencijal i da se u budućnosti više ne smeju propuštati šanse.

Nastavak na Mondo...

TADIĆ: U POLJOPRIVREDI VIŠE NE SMEMO PROPUŠTATI ŠANSE

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012

U prošlosti je bilo grešaka, ali i dobrih poteza u poljoprivredi, ali u budućnosti ne smeju da se propuštaju šanse, rekao predsednik Srbije..SVILAJNAC - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas u Svilajncu da je poljoprivreda šansa Srbije, da Srbija u toj oblasti ima veliki potencijal i da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.