Tadić strepi od mladih lavova

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić strepi od "mladih lavova"

Demokratska stranka do naredne stranačke skupštine mora dodatno da se centralizuje, glavna je poruka predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića sa sednice Glavnog odbora na kojoj je partijskim kolegama obećao "znoj i suze" u predstojećem periodu izazova za Srbiju.

Zanimljivo je da na ovoj sednici ni rečju nije pomenut termin održavanja Skupštine DS koja se obično održava krajem zime, a 2010. godina trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi da bude izborna za lidera i sve stranačke organe.

Mada se očekivalo da će Tadić, posle najave preispitivanja rada ministara i čistke u Vladi Srbije, poimence prozvati loše radnike iz DS-a u kabinetu Mirka Cvetkovića, lider DS je u obraćanju zaobišao tu temu, a prema našim saznanjima, nije ih pominjao ni u zatvorenom delu GO.Spekulacije da je Tadić na Predsedništvu DS, koje uvek prethodi GO, personalizovao ministre neradnike negirao je član Predsedništva i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. On je otkrio i da lider zbog bolesti nije ni prisustvovao zasedanju Predsedništva stranke.

Iza kulisa sednice se čulo da je centralizacija DS u stvari uvertira za sređivanje odnosa u DS-u i smirivanje strasti koje su prouzrokovali stranački apetiti nekih visokih funkcionera.

Veliku želju za mesta potpredsednika su još krajem leta pokazali mlađi kadrovi, članovi Predsedništva DS i ministri Vuk Jeremić i Oliver Dulić, a još tada se šuškalo da bi tokom ove jeseni trebalo da budu popunjena potpredsednička mesta pokojnog Nenada Bogdanovića i Vide Ognjenović, koja je otišla u diplomatiju.

Međutim, strasti su privremeno smirene, a taj posao je ostao za Skupštinu stranke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.