Tadić se zaposlio u Demokratskoj stranci

Izvor: Blic, 28.Nov.2012, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se zaposlio u Demokratskoj stranci

Prvi počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika Srbije i nema nijednu javnu funkciju, stupio je u stalni radni odnos u DS, saznaje Danas u Informativnoj službi ove stranke.

U DS objašnjavaju da su pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta u stranci predviđene posebne unutrašnje jedinice, pod kojima se podrazumevaju organi stranke, „tako da postoji pravni okvir da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Boris Tadić, kao počasnipredsednik, bude na stalnom radu u stranci“, piše list.

Tadić je, prema zakonu, kao bivši predsednik Republike, imao pravo na mesečnu naknadu u iznosu plate predsednika dok se ne zaposli ili dok ne ispuni uslove za penziju - najviše šest meseci od završetka mandata uz eventualni produžetak za još pola godine.

S obzirom na to da je sada stalno zaposlen u DS kao jedan od organa partije, izgubio je pravo koje je stekao na osnovu dva predsednička mandata.

Povezane vesti: Tadić: Neću se kandidovati za predsednika DS, dovoljno sam toga postao u životu Đilasu odgovara Tadićeva ponuda, na korak od dogovora u DS Nataša Vučković: DS mora da obnovi poverenje intelektualaca Tadić: Đilasova prednost samo početna Do sada Tadića podržalo 57, Đilasa 51 odbor, čeka se Beograd

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.