Tadić pomilovao Žarka Lauševića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pomilovao Žarka Lauševića

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić pomilovao je glumca Žarka Lauševića, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu Predsednika.

Laušević već izvesno vreme živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Njemu su do sada više puta izricane presude zbog "prekoračenja nužne odbrane" u obračunu u kojem su stradala dvojica mladića, a jedan je ranjen. Incident se dogodio u podgoričkom kafiću " >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Epl" 31. jula 1993. godine.

Laušević je tom prilikom bio u društvu brata Branimira.

Poznati glumac, inače građanin Srbije, dva puta je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i po godine, a poslednjom presudom izrečenom u Podgorici osuđen je na 13 godina zatvora.

Komisija za pomilovanje Republike Srbije u septembru je predsedniku Tadiću uputila preporuku za pomilovanje, a Predsednik je takvu odluku doneo juče.

Republički tužilac je svojevremeno odložio izvršenje zatvorske kazne a za Lauševićem je istovremeno povučena poternica koja je za njima bila raspisana.

Laušićeva autobiografija "Godina prođe, dan nikada" prodata je ovih da u Srbiji u gotovo u više stotina hiljada primeraka.
Pogledaj vesti o: Incident,   Apple

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.