Tadić obišao obilaznicu kod Batajnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić obišao obilaznicu kod Batajnice

BEOGRAD -

Kandidat za predsednika Srbije koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je danas da obilaznica kod Batajnice, koja je sastavni deo obilaznice oko Beograda, nije posvećena samo Beogradu već čitavoj Srbiji i predstavlja srce transportnog sistema najopterećenijeg puta.

Tadić je novinarima prilikom obilaska završnih radova na deonici od Straževice do Batajnice kod petlje Batajnica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao da će Srbija završetkom tih radova rešiti hroničan problem transporta i komunikacije kroz zemlju.

"Ovo je srce transportnog sistema i najopterećeniji put u Srbiji. Završetkom ovih radova bićemo u stanju da rešimo hroničan problem transporta i komunikacije kroz našu zemlju", rekao je Tadić.

Kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas uveren je da će svi radovi na tom putu biti završeni do početka letnje sezone, a da će najkasnije za dve godine svi kamioni i teška vozila "biti proterani" iz Beograda.

Tadić i Đilas su se složili da kada se razvija Beograd razvija se i cela Srbija.

Izgradnja petlje kod Batajnice za nekoliko godina dovešće, prema Tadićevim rečima, do razvoja privrednih zona, ne samo kod tog naselja, već i mnogo šire.

"U narednih sedam, osam godina Srbija će biti apsolutno premrežena autoputevima i verujem da ćemo u narednih četiri godine 75 odsto građana približiti mreži autoputeva. To je ujedno i šansa za zapošljavanje", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, kvalitetno finansiranje obezbeđeno kroz aranžmane sa Svetskom bankom, Evropskom investicionom bankom, Evropskom bankom za obnovui razvoj, kao i kroz bileterarne odnose sa Azerbejdžanom, Rusijom i Kinom.

To su, naglasio je, bila najpovoljnija sredstva koja mogu da se obezbede na tržištu novca.

Đilas je uveren da će svi radovi na tom putu biti završeni do početka letnje sezone, a da će najkasnije za dve godine svi kamioni i teška vozila "biti proterani" iz Beograda.

“Radimo i drugi deo profila i krajem iduće godine završićemo deo do Bubanj Potoka. Ovo je zaposlilo pola Srbije, to je budućnost za Beograd. Kada se razvija Beograd, razvija se i cela Srbija”, rekao je Đilas.

Đilas se zahvalio radnicima i firmama angažovanim na tom poslu, kao i ministru infrastruktire Milutinu Mrkonjiću na tome što su posao uradili na vreme.

Tadiću i Đilasu prikazan je kratak film o izgradnji obilaznice, a ranije danas oni su obišli tunel kod Straževice i most “Kijevski potok”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.