Tadić obećao pomoć

Izvor: RTS, 22.Nov.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić obećao pomoć

Predsednik Boris Tadić rekao, u Novom Pazaru, da će država učiniti apsolutno sve da se popravi ekonomska situacija u tom delu Srbije. Tadić posetio crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, gde ga je dočekao episkop raško-prizrenski Teodosije.

Iz Novog Pazara, gde je svaki drugi građanin bez posla, predsednik Srbije Boris Tadić poručuje da će država učiniti sve da ekonomski pomogne taj deo Srbije, uprkos ekonomskim teškoćama sa kojima se susreće.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ne zna na koga je mislio Milan Beko, kada je gostujući na TV B92, rekao da "neko" iz Demokratske stranke treba da vrati deo svog bogatstva.

Tadić je rekao da tu izjavu ne smatra kao prozivku i dodao je da ne bi bilo korisno da ga bilo ko iz kluba bogataša proziva.

Predsednik je rekao da je od Vlade Srbije zatražio da pronađe mogućnosti da kroz zakonska rešenja i poreski sistem, ljudi koji su danas najbogatiji u Srbiji, podnesu teret ekonomske krize i da jedan deo njihovog bogatstva bude uključen u stvaranje novih šansi za građane otvaranjem novih radnih mesta i za školski i zdravstveni sistem.

Beko je juče, gostujući na TV B92, rekao da mu je ideja predsednika Tadića da bi tajkuni trebalo da vrate deo svog bogatstva društvu nedorečena i nejasna.

Grad sa najviše mladih u zemlji je, prema njegovim rečima, grad izuzetnih mogućnosti u kojem bi mogla da se izgradi i industrijska zona i u kojem postoje izuzetne mogućnosti za razvoj poljoprivrede.

"Znamo kako je teško ovde živeti i sa kakvim se siromaštvom građani susreću, i znamo da su mnoga preduzeća koja su nekada dobro radila u ovom kraju ugašena, ali je i u teškim okolnostima Vlada Srbije spremna da izdvoji značajne investicije za ovaj kraj", pekao je Tadić.

Posetu predsednika Novom Pazaru, tamošnje političke partije ocenjuju kao rešenost države da ulaže u infrastrukturu tog regiona.

Tadić je rekao i da je doneta odluka da autoput prema Crnoj Gori prođe preko Pešterske visoravni i da se ovaj kraj gasovodom u naredne tri godine poveže sa ostatkom Srbije.

Predsednik pojašnjava da bi ovaj kraj trebalo da u roku od tri godine bude povezan sa ostatkom Srbije, ali da je najbitnije otvoriti nova radna mesta jer je to jedan od gorućih problema Pazara.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da su je samo ove godine Vlada Srbije uložila u infrastrukturu preko devet miliona evra.

Garantovana prava Bošnjaka

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik Tadić je rekao da pravo Bošnjaka na svoju kulturu i jezik ne smeju da budu dovedena u pitanje, jer su verska prava regulisana zakonom.

"Kada je usvajan Zakon o verskim pravima nije postojala nijedna zamerka starih verskih zajedinica, a ja ću se brinuti da svi i svaki pojedinac u Srbiji imaju zagarantovane verske i nacionalne slobode. I ovaj deo zemlje, po tome, ne može biti različit ni od jednog ni od drugog", zaključio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije, prethodno je  posetio crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, najstariji spomenik crkvene arhitekture na prostoru Srbije, i prvobitno sedište raške episkopije. Borisa Tadića dočekao je episkop raško-prizrenski Teodosije, kao i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Tadić je crkvu posetio u pratnji ministara Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića i predstavnika partija koje deluju na tom području.

Predsednik Srbije posetio je jednu srpsku i jednu bošnjačku porodicu, Rakočeviće u selu Buđevo i Avdoviće u selu Rasno.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić:Država će pomoći Sandžaku

Izvor: Večernje novosti, 22.Nov.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić boravi danas u Novom Pazaru i tom prilikom će posetiti Petrovu crkvu i obići radove na obilaznici oko tog grada

Nastavak na Večernje novosti...

Država će učiniti sve da pomogne Sandžaku

Izvor: Press, 22.Nov.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je juče radove na izgradnji saobraćajnica u opštini Novi Pazar i sela na Pešterskoj visoravni. Tokom posete Sandžaku, Tadić je izjavio da će „država učiniti apsolutno sve da se popravi ekonomska situacija" u tom delu Srbije. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.