Tadić je tragičan lik

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2012, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tadić je tragičan lik"

Kometarišući dešavanja na Glavnom odboru DS-a i odluku Borisa Tadića da se ne kandiduje za predsednika stranke Vuk Jeremić je citirao deo svog govora sa izborne skupštine DS iz 2010. godine: "Tada sam rekao da pred nama nije vreme braće Grim već Šekspira, a da kod Šekspira ne prežive svi junaci. Žao mi je što sam tada bio u pravu", naglasio je Jeremić.

Vuk Jeremić, predsednik Generalne skupštine UN obeležio sednicu GO DS  

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Jedan od članova Glavnog odbora Demokratske stranke koji nisu podržali promene unutar Demokratske stranke i prihvatili Tadićevu odluku da posle dogovora s Draganom Đilasom odustane os kandidature za lidera stranke i prihvati mesto počasnog prerdsednika, bio je Vuk Jeremić.

 

"Ono što se dogodilo na sednici Glavnog odbora, kao i odluku Borisa Tadića da se ne kandiduje za predsednika stranke ne smatram dobrim i to ne mogu da podržim", naveo je doskorašnji ministar spoljnih poslova, narodni poslanik i sada predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

 

On je naglasio da se na skupštini DS neće kandidovati ni za jednu funkciju, da će se po isteku mandata predsedavajućeg GS UN vratiti u Srbiju kao poslanik i da nema nameru da "menja stranački dres".

 

Jedan deo sednice Glavnog odbora obeležila je i rasprava Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. Na samom početku, Jeremić je rekao da se uprkos zahtevima jednog dela stranke on neće odreći poslaničkog mandata u Skupštini Srbije.

"Za 10 meseci ću se vratiti i zato nemam nameru da vratim mandat ", rekao je Jeremić.

 

Potom je reč tražio Đilas koji je zamerio Jeremiću na takvoj odluci. "Nemam ništa protiv Vuka, čak sam i sinu dao to ime. Mada se žena više pitala", naveo je on u šali, a onda istakao:

"Mislim da Jeremić treba da vrati mandat Skupštini Srbije, pa ako se vrati u Beograd neka bude aktivni član DS", poručio je Đilas.

 

Predsedavajući GS UN je replicirao i rekao da je bio među najaktivnijima u stranačkoj kampanji za parlametarne izbore, da je obišao veliki broj gradova.

"Zaslužio sam mandat od građana i treba jednom tu priču da završimo", naveo je Jeremić.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mićunović: Sačuvano jedinstvo DS-a

Izvor: B92, 06.Nov.2012, 00:39

Beograd -- Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović kaže da je dogovorom Borisa Tadića i Dragana Đilasa sačuvano jedinstvo stranke, što je većina želela...On je rekao da je time " zadovoljna ogromna većina članova."..Mićunović je za "Politiku" rekao i da je odluka Tadića da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.