Tadić i dalje traži promene u DS

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i dalje traži promene u DS

BORIS Tadić odbio je ponudu da uđe u izborni štab Demokratske stranke za beogradske i parlamentarne izbore, koji je oformljen na kraju burne, maratonske sednice Glavnog odbora, održane u subotu, u Novom Sadu - saznaju “Novosti”. Iako je posle glasanja o izveštaju o radu lidera Dragana Đilasa, koji je usvojila većina od 274 delegata, poručio da će nastaviti da pomaže stranku i u kampanji, Tadić je odbio da preuzme >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << deo odgovornosti za loš izborni rezultat u Beogradu, koji je, po njemu, izvestan sa aktuelnim rukovodstvom na čelu DS. U Tadićevom taboru tvrde da ishod sednice GO ne doživljavaju kao poraz, već kao privremenu Đilasovu pobedu, koja je “oročena” na naredna tri meseca, odnosno do izbora u prestonici. Plan Tadića i struje koja zahteva hitne promene u DS (što je dobilo podršku 127 delegata na GO) jeste da sačeka rezultate glasanja u prestonici, a da onda, ponovo, pokrene pitanje Đilasove smene. Đilas je obećao da će osvojiti 30 odsto glasova, istraživanja pokazuju da je rejting DS oko 13 odsto. Ukoliko se ove loše prognoze obistine, i onima koji su sada podržali Đilasa biće jasno da su promene u stranci neophodne - kaže naš izvor. Tadić već od danas, kako saznajemo, nastavlja sa serijom sastanaka sa članstvom i funkcionerima stranke u svojoj novoj bazi, Centru za razvoj naučne politike u blizini beogradske Đeram pijace. S druge strane, iz Krunske poručuju da će sačekati da li će Tadić sprovoditi aktivni bojkot kampanje DS za izbore, kao što je bio slučaj na Voždovcu i u Kostolcu, i da će u tom slučaju o eventualnim sankcijama odlučiti organi stranke. Prema našim saznanjima, “titulu” počasnog predsednika može mu osporiti samo skupština DS, koja neće biti zakazana u narednih nekoliko meseci. Vrh DS izdao je direktivu svim funkcionerima i odborima da stave tačku na unutarpartijske razmirice i angažuju sve resurse za predstojeće izbore, da posebno budu prisutni u javnosti i imaju brze reakcije na sva istupanja, poteze i odluke aktuelne vlasti. O GRADONAČELNIKU DO KRAJA NEDELjE PREMA našim saznanjima, u političkom delu izbornog štaba DS su, pored Đilasa, i Bojan Pajtić, Dragoljub Mićunović, Borko Stefanović i Dragan Šutanovac. Oni su spremni da daju podršku Đilasu da predvodi listu u Beogradu, a o tome će konačnu odluku doneti prestonički odbor demokrata, koji će, kako saznajemo, zasedati tokom ove nedelje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tadić odbio izborni štab DS

Izvor: B92, 19.Jan.2014

Beograd -- Boris Tadić odbio je ponudu da uđe u izborni štab Demokratske stranke za beogradske i parlamentarne izbore, saznaju "Novosti"...Štab je oformljen na kraju burne, maratonske sednice Glavnog odbora, održane u subotu, u Novom Sadu...Iako je posle glasanja o izveštaju o radu lidera Dragana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.