Tadić i Jovanović razgovarali sa Kirbijem

Izvor: Akter, 23.Dec.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Jovanović razgovarali sa Kirbijem

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović razgovarali su danas sa američkim ambasadorom u Srbiji Majklom Kirbijem o aktuelnoj političkoj situaciji i projektu udruživanja opozicije

Kako se navodi u saopštenju SDS-a, Tadić i Jovanović su u razgovoru sa Kirbijem izneli zabrinutost "zbog urušavanja demokratskih vrednosti, posebno u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << slobode medija i izražavanja".

Tadić i Jovanović su, kako se navodi u saopštenju, ukazali na "male efekte borbe protiv korupcije i na to da vlast u sprezi sa prorežimskim medijima pokušava da borbu protiv korupcije zameni kriminalizacijom opozicije".

Govoreći o ciljevima i aktivnostima opozicionog saveza koji su formirali, Tadić i Jovanović su istakli da svakodnevno obilaze gradove i razgovaraju sa građanima, kao i da upućuju poziv drugim opozicionim strankama koje dele njihove ciljeve, vrednosti i politiku da im se pridruže.

"Neophodno je da se opozicija udruži, jer od snage opozicije zavisi politička stabilnost i opstanak demokratije", ocenio je Tadić.

On je rekao i da je neophodno da opozicione snage koje dele iste vrednosti i politiku prevaziđu stranačke interese i lične sujete i ujedine se, jer smatra da u "okolnostima rascepane opozicije izbori služe za učvršćivanje vlasti vladajuće koalicije", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.