Tadić i Jovanović - od držanja za ruke do neprijatelja

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Jovanović - od držanja za ruke do "neprijatelja"

Posle poslednje razmene teških reči, kritika i optužbi između dojučerašnjih koalicionih partnera Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića, opozicija je sve dalje od plana da na predstojećim predsedničkim izborima nastupi sa zajedničkim kandidatom.

U tu ideju Tadić još veruje, ali ostaje pri stavu da u opoziciji nema mesta za one koji, kako tvrdi, "sarađuju" sa naprednjacima.

Pre sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << meseci, Boris Tadić i Čedomir Jovanović, držeći se za ruke, zajedno su građanima u predizbornoj kampanji poručili da "imaju izbor". A onda su ga i sami napravili i politički se razišli.

Sada kada predsednik SDS-a planira sastanak opozicije da bi se dogovorili oko zajedničkog kandidata za predsedničke izbore, pozivnicu ne šalje lideru LDP-a, zbog, kako tvrdi, kolaboracije s naprednjacima na opštini Vračar.

"Žao mi je što je tako, LDP je mogao biti koristan i u ovoj političkoj borbi pred predsedničke izbore. Oni su izabrali da budu saradnici SNS-a na lokalu, za njih je to bilo važnije nego što je borba na nacionalnom nivou", rekao je predsednik SDS-a Boris Tadić.

"Nisam ja pravio SNS, nego je to radio on zajedno s Nikolićem i Vučićem i to nije krio, javno zagovarajući dvopartijski sistem u Srbiji 2008, 2009. ili 2010. godine", smatra predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović tvrdi da ne želi rat s Tadićem, ali dodaje, u upropašćavanju Srbije Tadić, kaže, ima veliku odgovornost.

"Ako je to tako, što su ulazili u koaliciju s nama na prethodnim izborima, što su insistirali da ja budem predsednički kandidat? To znači da imaju dva različita mišljenja u nekoliko meseci", navodi Tadić.

"Meni nije jasno zbog čega tolika doza kukavičluka, bilo bi poštenije i ne bi mu nebo palo na glavu da kaže da postoje razlike i između nas dvojice i naših stranaka u odnosu prema predsedničkim izborima", odgovara Jovanović.

Na prošle parlamentarne podseća još samo izborni pano u prostorijama LDP-a, koji će uskoro biti sklonjen. Pitali smo ih zato da li je sve bilo samo zajednički pohod na cenzus.

N1: Da li je to bilo fer prema biračima?

Tadić: S moje strane potpuno i potpuno iskreno. Ja sam potpisao dokument koji su sve stranke potpisale i stojim na tome.

Jovanović: Smatram da je Tadić za nešto tako odgovoran i da se ja danas ponašam onako kako sam se ponašao tokom čitave kampanje.

Dojučerašnji koalicioni partneri priznaju da se nisu videli poslednjih meseci. Odnose s Tadićem Jovanović opisuje kao "mazohistički stepen svog razumevanja za ono što je Tadić radio i što radi danas i bez ikakvog racionalnog argumenta zašto je to tako".

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

LDP i SDS - nekad i sad

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2016

Posle poslednje razmene teških reči, kritika i optužbi između dojučerašnjih koalicionih partnera Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića, opozicija je sve dalje od plana da na predstojećim predsedničkim izborima nastupi sa zajedničkim kandidatom...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.