Tadić i Fini o saradnji i evrointegracijama Srbije

Izvor: Blic, 08.Feb.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Fini o saradnji i evrointegracijama Srbije

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Poslaničkog doma italijanskog parlamenta Đanfrankom Finijem o bilateralnim odnosima i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Kako je saopštila predsednikova pres služba, Tadić je izrazio zahvalnost Finiju za podršku Italije evropskim integracijama Srbije.

Fini koji boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji, razgovaraće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa predsednicom parlamenta Slavicom Djukić-Dejanović i potpredsednikom vlade Ivicom Dačićem.

Kako je najavila italijanska ambasada u Beogradu, glavne teme razgovora biće podrška koju političke snage iz italijanskog parlamenta pružaju procesu evropskih integracija Srbije, regionalna saradnja i razvoj bilateralnih odnosa.

Finijev diplomatski savetnik Alesandro Korteze rekao je nedavno da "Italija želi Srbiji da uputi poruku ohrabrenja u njenom procesu evrointegracija", uoči odluke 27 zemalja članica EU u martu o dodeli Srbiji statusa kandidata za članstvo u Uniji.

Povezane vesti: Fini sutra u Beogradu Kamsvag: Srbija trebalo da dobije status kandidata u decembru Varikio: Italija za dodelu statusa kandidata Srbiji Fini u sredu u Beogradu donosi podršku Srbiji na putu ka EU MKG: Dati status Srbiji ako ispuni uslove
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fini: Srbija ispunila sve uslove

Izvor: B92, 08.Feb.2012

Beograd -- Predsednik Poslaničkog doma parlamenta Italije Đanfranko Fini izjavio je da je Srbija ispunila sve uslove i da treba da dobije status kandidata za članstvo u EU..On je ukazao da, prema njegovim infomacijama, ne postoji ultimatum da do kraja nedelje mora da se pronađe rešenje za regionalno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.