Tadić i Đilas postigli dogovor

Izvor: B92, 02.Nov.2012, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Đilas postigli dogovor

Beograd -- Postignut dogovor između Borisa Tadića i Dragana Đilasa, po kom će Đilas biti kandidat za predsednika stranke, dok će se Tadić iz te trke povući, piše štampa.

Prema pisanju Blica, Đilas, koji je zamenik predsednika stranke, prihvatiće uslove koje je ranije predložio aktuelni predsednik DS-a Boris Tadić na sednici Glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora stranke 4. novembra, nakon čega će Tadić saopštiti da će se povući iz trke za predsednika DS.

Prema pisanju "Blica", dogovor Tadića i Đilasa još je načelan, a zvaničnija verzija očekuje se danas ili sutra. Iz Đilasovog tima na nekin način je i potvrđeno da će njihov kaniddat za predsednika prihvatiti Tadićeve predloge.

"Biće rečeno da su prihvaćeni Tadićevi uslovi. On će verovatno održati govor u kom će istaći da je moralni pobednik, da je pokazao da mu je stranka iznad svega. Ne očekujte ništa spektakularno", rekao je za "Blic" jedan od onih koji podržavaju Đilasa.

Istovremeno, u izjavi za list "Danas", Borko Stefanović, koji je takođe član DS-a, kaže da će doći do promena u ovlašćenjima predsednika, nakon sednoice GO DS-a.

I u "Kuriru" se navodi da su se dva najviša funkcionera demokrata načelno dogovorila o rukovođenju strankom. Izvor tog lista navodi da je Tadić dao načelnu saglasnost da prihvata poziciju počasnog predsednika.

"Usaglašene su izmene Statuta, prema kojima će i počasni predsednik, potpredsednici, predsednici Izvršnog odbora i Političkog saveta i sekretar stranke biti članovi užeg predsedništva, na koje će, kako je Tadić zahtevao, biti preneta neka dosadašnja ovlašćenja šefa stranke. Do sada je lider imao ekskluzivno pravo na suspenziju svakog člana i odluke bilo kog organa stranke. To se prenosi na uže predsedništvo", naveo je izvor "Kurira" iz vrha DS.

Taj izvor kaže i da je načelno dogovoreno da u širem predsedništvu bude 29 članova, delegata iz svih okružnih odbora, uključujući i Kosovo, i dodaje da se još usaglašava Politička deklaracija, kojom će biti naglašena socijaldemokratska orijentacija DS.

Prema saznanjima tog lista, Tadić se danas vraća iz Nemačke i oba dokumenta biće mu data na još jednu proveru. Među otvorenim pitanjima je i to da li će biti šest ili sedam potpredsednika DS, kao i da li će jedan od njih biti Miodrag Rakić. Tadić će konačnu reč dati u subotu, dan pre održavanja sednice Glavnog odbora DS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić prelomio: Đilas predsednik DS

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2012

Postignut dogovor između Borisa Tadića i Dragana Đilasa, po kom će Đilas biti kandidat za predsednika stranke, dok će se Tadić iz te trke povući, piše štampa...Bivši predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas  ..Prema pisanju Blica, Đilas, koji je zamenik predsednika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadić odlučio: Đilas preuzima DS

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Nov.2012

BEOGRAD - Đilas, koji je zamenik predsednika stranke, prihvatiće uslove koje je ranije predložio aktuelni predsednik DS-a Boris Tadić na sednici Glavnog odbora stranke 4. novembra.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Tadić odlučio: Đilas predsednik DS

Izvor: OkRadio.rs, 02.Nov.2012

Postignut dogovor između Borisa Tadića i Dragana Đilasa, po kom će Đilas biti kandidat za predsednika stranke, dok će se Tadić iz te trke povući, piše štampa.Prema pisanju Blica, Đilas, koji je zamenik predsednika stranke, prihvatiće uslove koje je ranije predložio aktuelni predsednik DS-a...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.