Tadić i Đilas obišli radove na obilaznici oko Beograda

Izvor: Studio B, 27.Apr.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Đilas obišli radove na obilaznici oko Beograda

Kandidat za predsednika Srbije i lider DS Boris Tadić i gradonačelnik Beograda i nosilac liste „Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas obišli su radove na obilaznici oko Beograda.

Tadić je rekao je da su veliki infrastrukturni radovi u Beogradu deo vizije razvoja Srbije koja je kreirana pre 4 godine i čestitao gradonačelniku Draganu Đilasu na rezultatima i brzini radova na izgradnji obilaznice.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />Tadić i Đilas obišli su završne radove na trasi Straževica - Dobanovci - Batajnica, tunel „Straževica", mostove na toj trasi, kao i samu petlju „Batajnica". Obilasku su prisustvovali gradski menadžer Aleksandar Bijelić i generalni direktor JP „Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Tadić je istakao da je Prostorni plan Srbije, pored razvoja infrastrukture, vezan i za proces dovlačenja stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta, što je saglasno sa planom razvoja EU do 2020. godine koji predviđa otvaranje 17 miliona novih radnih mesta, kao i da je namera da deo tog "zamašnog kolača zapošljavanja" pripadne Srbiji.

Dragan Đilas je rekao da je na izgradnji obilaznice zaposleno "pola Srbije" i da će za nekoliko godina uz obilaznicu biti privredna zona koja će omogućiti razvoj kako Beograda, tako i cele Srbije.

On je istakao da će radovi biti završeni do početka letnje sezone, a da će najkasnije za dve godine svi kamioni i teška vozila "biti proterani" iz Beograda.

Na delu trase obilaznice kod tunela „Straževica", završen je most broj 13 dužine 558,49m, sa 16 raspona po 35m i 17 stubnih mesta, dok se na mostovima broj 14 i 15 dužine 71m i 630m finalizuje asfaltiranje i iscrtavanje horizontalne signalizacije. U toku je izrada habajućeg sloja i veze trase i mostova, a sledi postavljanje saobraćajne signalizacije, kao i završni radovi na kišnoj kanalizaciji. Ovi radovi trebalo bi da budu završeni početkom maja.

Radovi na desnoj cevi tunela „Straževica", sa regulacijom Rakovičkog potoka, nadvožnjaka 25 i raskrsnicom Obilaznice i Kružnog puta su u završnoj fazi, a trenutno se izvode građevinski radovi na pogonskoj centrali, habajućem sloju asfalta u tunelu, kao i elektro radovi u tunelu i na delu trase nakon čega će biti omogućeno puštanje trase i tunela u saobraćaj.

Petlja „Batajnica" sastoji se od dva vijadukta približne dužine od po 1500m - produžetka autoputa od Novog Sada prema Dobanovcima. Mostovska konstrukcija se sastoji od levog i desnog mosta sa po dve prilazne rampe, a svaki od mostova se sastoji od četiri dilataciono razdvojene konstrukcije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.