Tadić i Dačić u Školi prijateljstva

Izvor: RTS, 30.Jul.2010, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Dačić u "Školi prijateljstva"

Predsednik Boris Tadić i ministar Ivica Dačić u poseti desetom kampu "Škola prijateljstva" koju organizuje "Naša Srbija". Polaznici kampa deca koja su izgubila roditelje u ratovima na području bivše Jugoslavije.

Desetu "Školu prijateljstva", koju organizuje "Naša Srbija" za decu koja su izgubila roditelje u ratovima na području bivše Jugoslavije, posetili su i predsednik Srbije Boris Tadić i ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić.

Sa decom na Tari druže se i pripadnici Protivterorističke i Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, saobraćajne i konjičke policije, koji su izveli pokaznu vežbu.

Trenutno na Tari boravi grupa od 200 dece iz Srbije i Republike Srpske koja učestvuju u programu psihosocijalne podrške koji se razvija kroz obrazovne i sportske radionice.

Predsednik Srbije zahvalio se organizaciji "Naša Srbija", koja već deset godina pomaže deci. Obraćajući se polaznicima kampa, ministar policije Ivica Dačić je naglasio da policija ima zadatak da deci osigura sigurnu budućnost, a političari da učine da ta budućnost bude srećna.

Tadić i Dačić posetiće i osmi "Politikin" sajam knjiga za decu, čiji su donatori domaće izdavačke kuće sa najatraktivnijim naslovima za decu.

U okviru "Škole prijateljstva", početkom jula se na Tari tradicionalno održava i multietnički seminar "Dani prijateljstva", u kome je ove godine učestvovalo 200 dece iz osam nacionalnih zajednica.

Ovoga leta je na Tari prvi put organizovan i program "Srpski kod", koji je okupio 200 dece srpske nacionalnosti iz regiona Jugoistočne Evrope.

Nevladina humanitarna organizacija "Naša Srbija" osnovana je 2000. godine, kako bi pružala pomoć deci koja su tokom proteklih ratova u bivšoj Jugoslaviji ostala bez jednog ili oba roditelja.

U proteklih deset godina programima materijalne i psihosocijalne podrške obuhvaćeno je oko 1.500 dece iz Srbije i Republike Srpske, a posebne akcije organizuju se za pomoć deci u enklavama na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.