Tadić govori u UN

Izvor: RTS, 25.Sep.2010, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić govori u UN

Predsednik Boris Tadić, koji predvodi delegaciju Srbije na zasednju Generalne skupštine UN, govori u okviru generalne debate tela te organizacije. Govor predsednika Tadića RTS direktno prenosi na Prvom programu.

Poslednjeg dana boraka u Njujorku, predsednik Boris Tadić, koji predvodi delegaciju Srbije na 65. zasedanju Generalne skupštine, govori u okviru generalne debate tela svetske organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Govor predsednika Tadića RTS direktno prenosi na Prvom programu.

Tadić se prethodno sastao sa predsednikom Češke Vaclavom Klausom, šefom švedske diplomatije Karlom Biltom i premijerom Portugala Žoze Sokratešom.

Generalna skupština UN je 23. septembra počela redovnu septembarsku generalnu debatu, na kojoj najviši predstavnici država do 30. septembra imaju priliku da iznesu svoje poglede na međunarodnu situaciju i na ono što smatraju da je od značaja za njihove zemlje.

Tadić se juče susreo se s predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Barakom Obamom, na prijemu koji američki predsednik priređuje povodom Generalne skupštine UN-a.

Predsednik Srbije je na prijemu razgovarao sa mnogobrojnim predsednicima država ili vlada o evropskim integracijama i predstojećem dijalogu Beograda i Prištine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.