Tadić danas u UN

Izvor: B92, 20.Sep.2010, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić danas u UN

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić govoriće u sedištu Ujedinjenih nacija na sastanku posvećenom ostvarivanju milenijumskih razvojnih ciljeva Svetske organizacije.

Tadić će boraviti u Njujorku do subote 25. septembra, gde predvodi državnu delegaciju na 65. zasedanju Generalne skupštine UN, saopštio je njegov kabinet.

Srpski predsednik će u sredu govoriti o mogućnostima investiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiju na simpozijumu "Putevi prosperiteta" u Harvard klubu u Njujorku.

Najavljeno je da će Tadić u subotu govoriti na Generalnoj skupštini UN u okviru generalne debate.

Tokom zasedanja Generalne skupštine UN, Tadić će imati više bilateralnih sastanaka s predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova zemalja članica UN.

Prištinski mediji su najavili, a beogradski preneli, da će se predsednik Srbije Boris Tadić, kao i kosovski premijer Hašim Tači, u Njujorku sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton razmotriti mogućnost razgovora Prištine i Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.