Tadić danas u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić danas u UN

NJUJORK -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Njujorku da je u ovom trenutku "rano spekulisati" o modalitetu budućeg dijaloga Beograda i Prištine.

U izjavi za RTS u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Tadić je najavio da će o tom dijalogu biti reči na sastanku sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ešton, u četvrtak, 23. septembra.

"Moja obaveza je da pojasnim građanima i političkoj javnosti da je rano spekulisati o modalitetu dijaloga Beograda i Prištine: prvo treba formulisati format i teme tog dijaloga", rekao je Tadić.

Posle mišljenja Međunarodnog suda pravde, sve strane su sačuvale elemente vlastite politike, ali su i definisale proces koji treba da reši, kako je rekao, pitanje života ljudi na Kosovu.

"Samo tako možemo da uđemo u mirniji politički proces i da budemo deo EU", naglasio je Tadić.

Na sastanku sa Ešton, kao i u nizu drugih bilateralnih razgovora u Njujorku, dodao je Tadić, biće reči i o procesu pridruživanja Srbije EU, ali i o borbi protiv organizovanog kriminala, regionalnoj stabilnosti i ostvarenju milenijumskih ciljeva UN.

Tadić je napomenuo da će na Generalnoj skupštini UN govoriti o dostignućima Srbije u ostvarenju milenijumskih ciljeva, pre svega o onome šta je Srbija postigla u borbi protiv siromaštva, a na predavanju u Harvard klubu govoriće o dosadašnjim i budućim stranim investicijama u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.