Izvor: Beta, 31.Avg.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić bez primedbi na akcije protiv kriminala

BEOGRAD, 31. avgusta 2011. (Beta) - Predsednik Republike Boris Tadić izjavio je da su akcije Kfora i Euleksa u sredu na severu Kosova legitimne i legalne, ako su sprovedene u skladu sa medjunarodnim pravom i kao iskaz statusne neutralnosti, ali da u suprotnom predstavljaju problem.

Tadić je novinarima u Užicu rekao da je Srbija dobila uveravanja da su akcije Kfora i Euleksa na severu Kosova koncentrisane na suzbijanje organizovanog kriminala i da u tom slučaju ne postoji mogućnost da se zbog njih upute primedbe.

On je kazao da Srbija neće odustati od svojih institucija na severu Kosova jer one Srbima na Kosovu obezbedjuju normalan život i sigurnost.

"Niko ne može da nam daje takve uslove i Srbija u demontiranju naših institucija koje obezbedjuju život gradjanima neće učesetvovati, već u traganju za kompromisnim rešenjem koje će obezbediti bolji život", kazao je Tadić.

Tadić je rekao da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, ali je spremna na kompromisno rešenje koje će zadovoljiti interese obe strane. "Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i to nije tradicionalna parola, već elementarna zaštita nacionalnih interesa od kojeg demokratska i proevropska Srbija neće odustati", rekao je Tadić.

Predsednik je istakao da na Kosovu ima prostora za sve, ali da je potrebno uzeti u obzir i legitimne interese srpskog naroda.

..
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.