Tadić: Za Srbiju dolaze bolji dani

Izvor: B92, 31.Maj.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Za Srbiju dolaze bolji dani

Niš -- Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da za Srbiju "dolaze bolje dani i nove investicije".

Tadić i predsednik Beneton grupacije Lučano Beneton prisustvovali su u Nišu potpisivanju ugovora između te italijanske kompanije i niškog Niteksa.

Prema njegovim rečima, potpisivanjem ugovora italijanska firma postaje i srpska kompanija, a nove investicije u Srbiji pomoći će u otvaranju novih radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta i poboljšanja standarda građana.

"Naši tekstilci imaju ogromno iskustvo i ulaganjem u tu industriju može da se ostvari samo profit", rekao je Tadić.

Beneton je u maju kupio Niteks za nešto više od tri miliona evra. Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima Benetona, 31. januara ove godine, potpisali su Sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Nišu. Tada je saopšteno da će Beneton u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposliti 2.700 ljudi i da će investirati 43,2 miliona evra.

Tadić je rekao da otvaranje fabrike Benetona u Nišu veoma značajno i istakao da su srpski tekstilci uvek teško i vredno radili i da sada moraju da pokažu preciznost i da se izbore sa konkurencijom. "Siguran sam da će i u budućnosti oni izaći kao pobednici" , naglasio je predsednik Srbije.

On je rekao da će milioni gotovih proizvoda , koji će izaći iz fabrike Beneton u Nišu, biti obaveza da se postigne visok kvalitet i da se time stvore uslovi za nove investicije u Srbiju. "Izvoz od 80 miliona evra, milioni gotovih proizvoda koji će izlaziti iz Benetona u Nišu i naći kupce svuda u svetu predstavljaju obavezu za naše tekstilce da pokažu kvalitet i dokažu opravdanost ovakve investicije i stvore uslove za nove investicije", rekao je Tadić.

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić je rekao da će Beneton u Nišu u narednih nekoliko godina napraviti novi centar srpske tekstilne industrije. "Od situacije kakvu smo imali prošle godine i još jednu propalu privatizaciju ovde ćemo imati novi kompleks fabrika", rekao je on.

On je kazao da Beneton planira izvoz od 80 miliona evra. "Izvoz je jedan od prioriteta Vlade Srbije i to će ovde da se sprovodi u delo", rekao je Ćirić.

Predsednik grupe Beneton Lučano Beneton je rekao da se ta kompanija odlučila da u Nišu napravi fabriku koja će se baviti preradom vune. "To će biti najznačajniji objekat takve vrste u svetu", rekao je Beneton. On je naveo je da ta kompanija predviđa da otvori od 2.800 do 3.000 novih radnih mesta i investira oko 50 miliona evra.

Ugovor o kupoprodaji Niteksa potpisali su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i izvršni direktor grupacije Beneton Bjađo Čarolansa. On je rekao da će Beneton u Nišu u narednih nekoliko godina napraviti novi centar srpske tekstilne industrije. „Beneton će u Nišu izgraditi kompleks novih fabrika u kojima će uposliti skoro 3.000 Nišlija", kazao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.