Izvor: B92, 30.Jul.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Uvredljiv stav suda o Ganiću

Tara -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uvređen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje Ejupa Ganića.

Sudija suda u Vestminsteru Timoti Vorkmen je u obrazloženju odluke rekao da postoje dokazi da bi suđenje u Srbiji bilo politički motivisano.

On je naveo da mu nije predočen nijedan novi upečatljiv ili pouzdan dokaz za izručenje bivšeg člana ratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji.

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.

On je podsetio da Srbija svojim građanima za izvršene ratne zločine izriče drakonske zatvorske kazne i da ne pravi nikakve podele po nacionalnoj i verskoj pripadnosti.

"Voleo bih kada bi ambasadori zemalja iz kojih dolaze takve poruke makar objasnili predstavnicima svojih pravosudnih institucija da je ovo zemlja koja poštuje pravni poredak EU i da ovde nema razlikovanja ljudi po nacionalnoj i verskoj pripadnost", rekao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.