Tadić: Uprkos ekonomskoj krizi treba biti optimističan

Izvor: S media, 26.Mar.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Uprkos ekonomskoj krizi treba biti optimističan

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se danas u Lisabonu sa grupom portugalskih privrednika i poručio da Srbija i srpske kompanije mogu da budu dobri partneri portugalskim firmama i da uprkos ekonomskoj krizi i izazovima sa kojima se suočavaju obe zemlje treba biti optimističan.

Neće biti sastanka sa Tačijem

Tadić i Silva: Srbija deo evropske porodice, što pre pregovori

Fotorobot >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << budućeg srpskog premijera

Na sastanku sa predsednikom Tadićem bili su predstavnici poznate portugalske banke Espirito Santo, kompanije Amorim grup, Vieira de Kastro grup, Fondacije Kaluste Gulbenkian i Privredne komore Portugalije za Zapadni Balkan.



Tadić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Lisabonu, ranije danas razgovarao sa predsednikom Portugalije Anibalom Kavako Silvom i o unapređenju ekonomske saradnje.

Oni su konstatovali da dobre političke i diplomatske odnose treba iskoristiti za proširivanje ekonomske saradnje i to posebno, kako je ukazao Silva, u oblastima infrastrukture, telekomunikacija, energetike i drugim.

Predsednik Srbije sastao se i sa predednicom portugalskog parlamenta Anunsio Ešteveš i obišao zgradu u kojoj se tokom Drugog svetskog rata nalazila ambasada Kraljevine Jugoslavije.

Tadić je položio i venac na grob portugalskog pesnika Luiša Važ da Kamoiša.

Predsedniku Srbije će sutra biti uručena nagrada Saveta Evrope Sever-Jug, a planiran je sastanak i sa premijerom Portugalije Pedrom Pasuš Koeljom.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.