Tadić: Ujedinjenje oko istog cilja

Izvor: RTS, 16.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ujedinjenje oko istog cilja

Stalno smo u nemogućoj misiji i stalno pobeđujemo zato što smo sposobni da se ujedinimo oko jednog cilja i zato je važno da svi izađemo na izbore, poručio Boris Tadić. Sve stranke koje preuzimaju vlast moraju da prave kompromise, istakao Tadić.

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić rekao je da politika nema pravi smisao ako njeni dometi nisu projektovani za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da upravo u ime budućnosti insistira da sve stranke koje preuzimaju vlast moraju da prave kompromise i koncesije.

Tadić je, prilikom obilaska Sportsko-rekreativnog centra "11. april", rekao da je put koji nudi DS sigurnost, pomirenje i stabilnost, kao i sučeljavanje mišljenja, a ne uvrede. 

Od Demokratske stranke, kako je naveo, traži da bude državna, nacionalna stranka, a ne institucija svojih članova, jer ta stranka nije posvećena samo sebi već svim strankama i građanima Srbije i regiona.

"To je veličina DS", rekao je Tadić i dodao da demokrate za svoju politiku dobijaju podršku nevladinih organizacija, nacionalnih manjina, pojedinaca, sportista, ali i iz inostranstva i iz međunarodnih organizacija.

Tadić je rekao da svako ko hoće da učestvuje u politici mora da prihvati pravila i naglasio da DS igra po pravilima koja važe svuda u svetu - Francuskoj, SAD i drugim zemljama koje su postavile pravila demokratije.

Podsetivši građane na pobedu srpskih vaterpolista na evropskom prvenstvu u Kranju 2003. godine, kojoj je prisustvovao sa još dvadesetak srpskih navijača, Tadić je rekao da su on i njegovi saradnici naviknuti da, poput vaterpolista, pobeđuju u bezizlaznim situacijama.

"Pobedili smo tada, jer su svi igrali - i igrači i trener i nas oko dvadeset navijača, pobedili smo, jer su za nas navijali i novinari, bilo je potrebno da svi navijamo u jedan glas i pobedili smo u nemogućoj utakmici. Stalno smo u nemogućoj misiji i stalno pobeđujemo zato što smo sposobni da se ujedinimo oko jednog cilja i zato je važno da svi izađemo na izbore", poručio je Tadić.

Tadić očekuje fer debatu

Uoči večerašnjeg sučeljavanja na RTS-u sa protivkandidatom Tomislavom Nikolićem, Tadić je rekao da očekuje fer debatu i da će svaki prljav udarac izdržati sa osmehom, jer je uveren da je politika koju zastupa u interesu svih građana Srbije.

"To treba da bude fer debata, borba mišljenja, ne borba ljudi, debata u kojoj svi u Srbiji razumeju šta je demokratija i cilj demokratske borbe, a to je opredeljivanje građana za put kojim će zemlja ići", rekao je Tadić.

Tadić je istakao da njegova namera nije vređanje protivnika, već sučeljavanje mišljenja i da će tako biti i u duelu na RTS-u, jer niko ne može da pobedi demokratiju u Srbiji i skrene je sa puta evropskih vrednosti.

"Obećavam borbu do kraja, po pravilima fer, demokratske, sportske i čovečne borbe, na svaki prljav udarac odgovorićemo sa osmehom. Idemo dalje, spremni smo svakom da pružimo ruku poverenja, jer znamo da je naš cilj u interesu svih građana Srbije", rekao je Tadić, izrazivši žaljenje zbog toga što neki saveznici DS-a iz vremena petooktobarskih promena ne razumeju njegovu politiku pomirenja.

Obnovljeni sportski centar "11. april", u kojem je, između ostalog, rekonstruisan kompleks bazena, obišli su i kandidat DS-a za gradonačelnika Dragan Đilas i donedavni pomoćnik gradonačlnika Aleksandar Šapić, inače bivši reprezetativac srpske vaterpolo selekcije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.