Tadić: Srbija ispunila uslove za status kandidata

Izvor: S media, 06.Dec.2011, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija ispunila uslove za status kandidata

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je noćas da je Srbija ispunila uslove da dobije status kandidata i da je to potpuno zaslužila, prenela je Pres služba predsednika Republike.

Delević: Nastaviti reforme uprkos odluci EU

Trivan: Srbija zaslužila status kandidata za EU

Tadić: Ekstremisti pretnja kandidaturi

"Srbija je u izveštaju Evropske komisije ocenjena pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kao država koja sprovodi duboke reforme, ključni je faktor stabilnosti i pomirenja u regionu, završila je saradnju sa Haškim tribunalom i postiže konkretna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine vodeći računa o legitimnim interesima srpskog naroda i države na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Srbije, navedeno je u saopštenju njegove Pres službe.

"Još uvek se međutim ne zna, uprkos svemu učinjenom, da li će Srbija dobiti status kandidata ili će on biti uslovljen za nas, Srbiju, na neprihvatljiv način i zbog toga sačekajmo 9. decembar, kada će Savet EU doneti konačnu odluku", poručio je predsednik Tadić.

U Briselu juče posle žestoke rasprave šefovi diplomatija EU nisu doneli odluki o kandidaturi Srbije. Konačna odluka biće doneta u petak na sastanku lidera EU.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Srbija zaslužila kandidaturu

Izvor: B92, 06.Dec.2011

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Srbija ispunila uslove da dobije status kandidata i da je to potpuno zaslužila..."Srbija je u izveštaju EK ocenjena pozitivno kao država koja sprovodi duboke reforme, ključni je faktor stabilnosti i pomirenja u regionu, završila je saradnju...

Nastavak na B92...

Zaslužili kandidaturu, a ne nove uslove

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Srbija ispunila uslove da dobije status kandidata za članstvo u EU i da je to potpuno zaslužila, saopštio je danas kabinet predsednika..."Srbija je u izveštaju Evropske komisije ocenjena pozitivno kao država koja sprovodi duboke reforme, ključni je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadić: Srbija ispunila uslove

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2011

Još se ne zna, uprkos svemu učinjenom, da li će Srbija dobiti status kandidata ili će on biti uslovljen za nas na neprihvatljiv način i zbog toga sačekajmo 9. decembar, poručio je Tadić

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.