Tadić: Srbija će imati najviše mostova na Dunavu! (VIDEO)

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija će imati najviše mostova na Dunavu! (VIDEO)

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je danas novi most na Dunavu kod Beške. - Ponosan sam što su ovaj most, ovo fantastično građevinsko delo, najvećim delom radili srpski inženjeri - istakao je Tadić.

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je danas novi most kod Beške, koji će, kako je najavljeno, danas u kasnim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << popodnevnim satima biti pušten u saobraćaj.

- Živim za ovakve trenutke u politici - rekao je Tadić zadovoljan realizacijom građevinskog poduhvata na Dunavu, na Koridoru 10.

On je rekao da ne vidi svrhu bavljenja politikom ako iza tog angažmana ne ostanu mostovi, putevi i drugi infrastrukturni projekti.

Drobnjak: Putarine neće poskupeti do kraja godine

Dveri skupljaju potpise za smenu predsednika

- U Srbiji postoji pogrešno uverenje da se sve radi zbog predizborne kampanje, ali to nije tačno. Postoje mnogi projekti koji se rade nezavisno od predizbornog kalendara. Jedan od takvih projekata je i ovaj most na Dunavu kod Beške. Takođe, završili smo i most na Adi Ciganliji, radimo deonice na putevima prema Makedoniji, kao i auto-put ka Čačku i prema bugarskoj granici - istakao je Tadić.

Osvrćući se na komentare onih koji su skloni kriticizmu, predsednik Srbije je rekao:

- Znam da će biti mnogo onih koji će reći "šta ste čekali do sada"? Ali, svi koji kritikuju moraju da imaju u vidu činjenicu da sa našim susedima ne možemo da se poredimo. Govorio sam s graditeljima, pričali su mi o teškoćama, ali verujem da će most izdržati 125 godina, koliko graditelji kažu da mu je rok trajanja - rekao je Tadić.

Most kao atrakacija



- Most na Dunavu kod Beške nije samo koristan, on je i lep - istakao je predsednik Tadić. - Nadam se da će generacije školske dece dolaziti ovde na ekskurziju da obiđu most koji je podjednako atraktivan i kad se pogleda sa donje strane. Ne treba zaboraviti da most na Dunavu kod Beške leži na 48 stubova koji su visoki po 50 metara. Ovaj impresivan most je fantastično građevinsko delo i slika naše zemlje.

On je obećao da će Srbija biti zemlja sa najviše mostova na Dunavu, ne računajući stare mostove koji već postoje u Mađarskoj.

Predsednik Srbije nije skrivao zadovoljstvo što su izgradnji mosta na Dunavu kod Beške učestvovali vrhunski inženjeri iz Srbije:

- Istina je da je ovaj most gradila austrijska firma, ali ne krijem radost što su stranim stručnjacima mnogo pomogli naši inženjeri. U planu je formiranje velike domaće kompanije koja će graditi mostove, kao što je to nekada bila firma "Mostogradnja". Planiramo da podignemo kapacitete naše građevinske operative, kako naši inženjeri ne bi odlazili u inostranstvo umesto da mladim generacijama prenose svoje znanje.

Jelena Kostić

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Pušten u saobraćaj most kod Beške

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2011

Novi most na Dunavu kod Beške, na severnom kraku koridora 10 pušten je u saobraćaj. Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je novi most kod Beške, gde se pozdravio i porazgovarao sa radnicima i inženjerima koji su ga gradili..."Za ovakve stvari živim", rekao je Tadić zadovoljan realizacijom građevinskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.