Tadić: Srbija bez razloga ušla u konflikt s Makedonijom

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija bez razloga ušla u konflikt s Makedonijom

Beograd -- Predsednik SDS Boris Tadić ocenio je da je povlačenjem osoblja iz ambasade u Makedoniji Srbija bez razloga ušla u "aferu regionalnog karaktera".

On je dodao da je aktuelnoj Vladi bilo potrebno da, kako je rekao, generiše krize i da ih zatim rešava.

"Nemam nikakvu dilemu da smo bez razloga ušli u jednu ovakvu aferu regionalnog karaktera. Aktuelna Vlada se pojavljuje kao svemoćna i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to je jedan mehanizam neagresivne svađalačke politike", rekao je Tadić za televiziju N1.

Tadić je zaključio da "postoji potreba ovakve vrste vladanja Srbijom da bi se zamaglili neki drugi problemi.

On je dodao da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobio instrukciju da se celokupno osoblje povuče da bi se "u teatarskom smislu sve podiglo na viši nivo i da bi se pojavio (Aleksandar) Vučić kao čovek koji rešava krizu u četiri, pet tačaka".

"Mi smo se bez ikakvog razloga našli u konfliktu sa Makedonijom. Na delu je jedan potpuni politički amaterizam koji ova Vlada uspeva da prevaziđe tako što vrti informacije konstantno iz krize u krizu", kazao je bivši predsednik Srbije.

On je dodao da je povlačenje čitavog osoblja bio prekomerni potez koji je, kako je kazao, "otvorio još jednu činjenicu koja je dosta uznemiravajuća jer su srpski zvaničnici (Aleksandar) Vučić i (Ivica) Dačić ovim okolnostima javno priznali da oni obaveštajno prikupljaju informacije od druge države".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić: Vlast u Srbiji bez razloga ušla u konflikt sa Makedonijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2017

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da je povlačenjem osoblja iz ambasade u Makedoniji Srbija bez razloga ušla u "aferu regionalnog karaktera", jer je aktuelnoj Vladi bilo potrebno da, kako je rekao, generiše krize i da ih zatim rešava..."Nemam nikakvu dilemu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.