Tadić: Spreman sam da vodim vladu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Spreman sam da vodim vladu

BEOGRAD -

Pregovaramo sa ciljem da formiramo parlamentarnu većinu, i hoću i spreman sam da preuzmem odgovornost za vođenje Vlade Srbije, pod uslovom da se ona bori protiv siromaštva i nezaposlenosti, organizovanog kriminala i korupcije, rekao je danas predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić na sednici Glavnog odbora stranke.

"Spreman sam da preuzmem i vodim Vladu, pod uslovom da Demokratska stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na svim nivoima vlasti nosi svoj deo odgovornosti, radi timski i da stane iza mene", rekao je Tadić.

"Nećemo sa onima koji nisu bili iskreni"

Tadić je rekao da je za demokrate moguće formiranje vladu samo sa onima koji su spremni da dele i dobro i zlo i koji nemaju rezervnu politiku.

"Demokratska stanka nema nameru da formira vladu sa strankama koje nisu sa iskrenošću učestvovale u aktuelnoj vladi Srbije i koje nisu bile spremne da u njoj podele i dobro i zlo", rekao je Tadić govoreći o izboru partnera koji će uz tu stranku i koaliciju SPS-PUPS-JS formirati buduću vladu.

Tadić je ponovio da je sasvim sigurno neće formirati ni sa SNS i DSS, a da će odmah nakon sednice Glavnog odbora, ako dobije podršku članova, ući u pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima.

"To sam rekao pre izbora i to ponavljam i nakon izbora. Demokratska stranka ući će u vladu sa strankama bliske orijentacije i nema kompromisa oko evropskih integracija, kvaliteta makroekonomske politike, štednje gde je to potrebno na nivou države, a ne građana", rekao je Tadić.

On je napomenuo da se vodi legalna borba za formiranje skupštinske većine i da su zato dani koji predstoje od ključne važnosti .

"Dane ispred nas ne možemo odvojiti od onoga što je bilo. Moramo da vidimo s kim ćemo u vladu, kao i s kim ćemo formirati lokalne administracije imajući u vidu interes građana", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka čini svaki napor oko postavljanja ciljeva buduće vlade, što, kako je rekao, ne znači da druge stranke ne pokušavaju da formiraju većinu u kojoj "DS neće sigurno učestvovati".

On je naglasio da demokrate ne odustaju, da su to obećali građanima i kao dva ključna cilja buduće vlade najavio borbu protiv siromaštva, nezaposlenosti i borbu protiv korupcije.

Tadić je rekao da će rezultati izbora biti dobri ukoliko DS bude u stanju da formira parlamentarnu većinu.

"Ukoliko neko drugi bude formirao vladu, put Srbije u EU neće biti izvestan", naglasio je Tadić i poručio da su pred demokratama teške odluke, da je situacija u zemlji teška , ali ne i katastrofalna, kako to neko želi da prikaže.

Tadić: Biće konsekvenci i promena u DS

Tadić je najavio da će biti analizirani rezultati proteklih izbora i da će kao posledica toga biti konsekvenci i promena unutar te stranke.

"Biće vremena da analiziramo rezultate, da vidimo ko je doprinosio, a ko nije, biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim biće konsekvenci i promena u Demokratskoj stranci" poručio je Tadić.

On je članove Glavnog odbora podsetio da su promene i reforme ideologija stranke i da su neophodne i za društvo i za stranku i od njih se ne može odustati dok se ne privedu kraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić spreman da vodi vladu, ali...

Izvor: Mondo, 30.Maj.2012

Spreman sam da preuzmem odgovornost za vođenje Vlade, pod uslovom da se ona bori protiv siromaštva i nezaposlenosti, organizovanog kriminala i korupcije..

Nastavak na Mondo...

Tadić najavljuje kazne i promene u DS

Izvor: Kurir, 30.Maj.2012

Lider DS rekao da je za demokrate moguće formiranje vlade samo sa onima koji su spremni da dele i dobro i zlo..BEOGRAD - Predsednik DS Boris Tadić izjavio je danas da spreman da preuzme odgovornost za vođenje vlade ukoliko DS na svim nivoima vlasti preuzme odgovornost i svom snagom stane iza njega. Tadić...

Nastavak na Kurir...

Krkobabić: Dva dana do većine

Izvor: B92, 31.Maj.2012, 14:05

Beograd -- Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izrazio je danas nadu da će Demokratska stranka za dva dana naći rešenje da obezbedi parlamentarnu većinu...Krkobabić je novinarima, u pauzi konstitutivne sednice Skupštine Srbije, takođe rekao da će PUPS odlučiti da li će biti i deo parlamentarne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.