Tadić: Sava Janjić veliki heroj za razliku od Vučića

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sava Janjić veliki heroj za razliku od Vučića

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi pojam razgraničenja sa Kosovom kako bi manipulisao u javnosti i da pomera granice zemlje po merilima propagande i unutrašnje političke borbe, a ne po zakonu i važećim ugovorima.

"Razgraničenje je širok pojam i Vučić ga koristi upravo kako bi manipulisao njegovim širinom. To je udica za neuke", izjavio je Tadić za list Danas.

On je istakao da je Vučićev >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predlog za Kosovo, zapravo već potpisan u Brisleskom sporazumu, po kom pravni sistem nezavisnog Kosova važi na celoj njegovoj teritoriji.

"Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština su predstavljeni kao velika pobeda, a zapravo su veliki poraz. Vučić sada mora da izvodi prestave kako bi ne samo ispunio ono što je obećao, nego ono što je njegova vlast već i potpisala, a kako bi i tokom implementacije nastavio da održava lažnu sliku pobede i sebe kao patriote", naveo je Tadić.

Upitan da prokomentariše to što je vlast kao "glavne krivce" za Kosovo proglasila igumana Savu Janjića i Radu Trajković, on je odgovorio da Vučić ne može da se odluči da li je opozicija "slaba i 'skupina kretena' ili toliko moćna da mu non - stop preti državni udar".

"Samo nekoliko dana nakon Kumanovskog sporazuma bio sam u Gračanici i neposredni svedok kako su Sava Janjić i ostali monasi rizikovali svoje život pomažući Srbima koji kao divlje zveri ubijani na putu. Sava Janjić i ostali monasi na Kosovu su bili i ostali tihi, a veliki heroji, za razliku od Vučića koji je uvek galamio o svom lažnom patriotizmu...", naveo je Tadić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tadić: Vučić pomera granice zemlje po merilima propagande

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2018, 12:27

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi pojam razgraničenja sa Kosovom kako bi manipulisao u javnosti i da pomera granice zemlje po merilima propagande i unutrašnje političke borbe, a ne po zakonu i važećim ugovorima..."Razgraničenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.