Tadić: Protestima žele da ugroze legitimnost izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Protestima žele da ugroze legitimnost izbora

BEOGRAD -

Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da je osnovna ideja protesta najavljenih zbog navodne krađe glasova da se ugrozi legitimnost izbora i unizi Srbija u međunarodnoj zajednici.

Nakon obilaska naučno-tehnološkog parka u beogradskoj opštini Zvezdara, Tadić je kazao da trenutna atmosfera u Srbiji ne doprinosi njenom razvoju i da je zbog toga ugrožena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednost zemlje.

"Ako mi iz Srbije šaljemo sliku neuređene zemlje, u kojoj institucije ne rešavaju probleme, i vraćamo se u atmosferu u kojoj se sve rešava nasiljem, to je jako loše. Niko od investitora neće doći u takvu zemlju, kao što niko ne voli da ulazi u kuću u kojoj je svađa", rekao je on.

Tadić je istakao da je takvo ponašanje neodgovorno i necivilizovano jer ne može svako ko je nezadovoljan izbornim rezultatom da proglasi izbornu krađu.

"To nigde ne postoji i to je direktno narušavanje političke kulture. Situacija je opasna i apelujem na mir i postojanost", rekao je on.

Upitan da li najavljeni protesti mogu da ugroze izbore, Tadić je rekao da mogu, ukoliko dođe do nasilja.

"Imamo međunarodne posmatrače. Nadležne institucije analiziraju da li je bilo nepravilnosti i sve stranke imaju svoje predstavnike koji su jednako zastupljeni u komisijama", naveo je Tadić.

On je dodao da je Srbija, kako se izrazio, postala šampion u stranim investicijama, toliko da je italijanska ministarka rada rekla da u toj zemlji moraju promeniti zakon da ne bi sve investicije odlazile u Srbiju.

Prema njegovim rečima, protesti bi samo doprineli da investicije "preskoče" Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Protestima žele da ugroze legitimnost izbora

Izvor: Blic, 13.Maj.2012

- Osnovna ideja protesta najavljenih zbog navodne krađe glasova jeste da se ugrozi legitimnost izbora i unizi Srbija u međunarodnoj zajednici, izjavio je predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić...Nakon obilaska naučno-tehnološkog parka u beogradskoj opštini Zvezdara, Tadić...

Nastavak na Blic...

Tadić: Protestima žele da ugroze legitimnost izbora

Izvor: Glas javnosti, 13.Maj.2012

BEOGRAD - Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da je osnovna ideja protesta najavljenih zbog navodne krađe glasova da se ugrozi legitimnost izbora i unizi Srbija u međunarodnoj zajednici. Nakon obilaska naučno-tehnološkog parka u beogradskoj opštini Zvezdara, Tadić...

Nastavak na Glas javnosti...

Tadić: Neka pobedi bolji

Izvor: Politika, 13.Maj.2012

Predsednički kandidat liste „Izbor za bolji život” Boris Tadić ocenio je juče da izborni proces u Srbiji može biti ugrožen izbijanjem nasilnih protesta i svima koji na proteste pozivaju i poručio da razvoj države direktno zavisi od toga da li Srbiju u inostranstvu doživljavaju kao uređen...

Nastavak na Politika...

Đilas u Beogradu popularniji od Tadića

Izvor: Danas, 13.Maj.2012

U devet od 13 beogradskih opština Dragan Đilas je dobio više glasova na lokalnim izborima nego Boris Tadić na predsedničkim. Još veća razlika je na nivou izbora za Skupštinu grada, gde je lista „Izbor za bolji Beograd - Dragan Đilas” dobila čak 47.571 glas više nego predsednički kandidat...

Nastavak na Danas...

Liht: Ispitati da li je bilo krađe

Izvor: B92, 14.Maj.2012, 11:20

Beograd -- Moramo do kraja ispitati sve optužbe o krađi glasova i sve odgovorne institucije,makar uložili i velika sredstva, kaže Sonja Liht u emisiji Hoću da znam na B92...Predsednica Fonda za političku izuzetnost kaže da su optužbe da je bilo izborne krađe veoma ozbiljne, i da dovode u pitanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.