Izvor: S media, 29.Sep.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Pred novim vlastima nova uslovljavanja

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, koji učestvuje na Kongresu Partije evropskih socijalista (PES) u Briselu, izjavio je da je promena vlasti u Srbiji donela nove probleme i uslovljavanja u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

On je izrazio uverenje da će nove vlasti imati snage da odgovore na ove nove uslove, jer je neophodno da Srbija što pre počne pregovore o pridruživanju.

“Javnosti treba jasno reći sa kakvim zahtevima se suočavamo”, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Tadić za Tanjug koji je naveo da je o ovome razgovarao i sa drugim liderima levice koji su se okupili u Briselu, pa i sa predsednikom Evropskog parlamenta, nemačkim socijaldemokratom Martinom Šulcom.

On je precizirao da se radi o sedmoj stavci na listi uslova koje je u Beogradu nedavno izneo lider nemačkih hrišćanskih demokrata Šohenhof, a koji se odnosi na ugovor o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa sa Kosovom.

“Dok sam bio predsednik Republike taj sedmi zahtev mi nikada nije bio naveden kao uslov za pregovore, nego tek kao uslov za stupanje u punopravno članstvo EU”, rekao je Tadić i dodao da u nove uslove spada i dizanje dijaloga sa Prištinom na politički nivo.

“Ja sam i ranije predlagao politički dijalog, ali sada se traži da se i o čisto tehničkim problemima raspravlja na najvišem nivou, a to će sigurno proizvesti tenzije u Srbiji”, istakao je Tadić.

On je dodao da ne bi optuživao novu Vladu ili novog predsednika zbog novih okolnosti koje su nastupile, ali da treba biti svestan da svaka politička promena u Srbiji nosi nova uslovljavanja.

Tadić je upozorio da će ukoliko Srbija zakasni sa pregovaračkim procesom to višestruko odložiti trenutak pristupanja EU, što će pogoditi sve građane, a može se izračunati i u finansijskom smislu.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izabran je danas za člana Predsedništva Partije evropskih socijalista (PES), saopšteno je ranije iz DS.

(Tanjug)

Foto: ds.org.rs
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Tadić u Briselu: Pred novim vlastima nova uslovljavanja

Izvor: Blic, 29.Sep.2012

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, koji učestvuje na Kongresu Partije evropskih socijalista (PES) u Briselu, izjavio je za Tanjug da je promena vlasti u Srbiji donela nove probleme i uslovljavanja u procesu pridruživanja Evropskoj uniji...On je izrazio uverenje da će nove vlasti imati snage...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.