Tadić: Nije realno da Vučić pobedi u prvom krugu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nije realno da Vučić pobedi u prvom krugu

Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije realno da predsednik Srpske napredne stranke i aktuelni premijer Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

"I vlast je toga svesna i zato plasira priču o svojoj snazi upravo da bi stvaranjem rakve percepcije nadomestila njen nedostatak. Vučićev ulazak u drugi krug bi već bio njegov poraz i početak kraja ove vlasti", rekao je Tadić za list >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Danas" od četvrtka.

On je dodao da Vučić nije podržao aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je svestan da vrlo lako može izgubiti na predstojećim predsedničkim izborima i da vlast na čijem je čelu "nije iznedrila nijednog lidera ili kvalitetnog političara" i da su "svi oko njega samo marionete".

"U takvim okolnostima morao je ne samo lično da se kandiduje, već da iza njega stanu sve stranke vlasti. To je najbolji pokazatelj nivoa straha i panike vlasti od poraza na predstojećim izborima", rekao je Tadić.

On je ocenio i da lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić podržava Vučićevu kandidaturu jer je "politički talac Vučićevih fioka", odnosno da se "u fiokama" nalaze rezultati istrage protiv Dačića.

Upitan o tome zbog čega opozicija nije uspela da ima jednog predsedničkog kandidata, Tadić je rekao da je to tako zbog toga što Vuk Jeremić i Saša Janković nisu napravili dogovor, a ne zbog sujete stranačkih lidera.

On je dodao da su oba kandidata dobra i da veruje da će cela opozicija u drugom krugu stati iza jednog od njih dvojice.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Srpska Napredna Stranka,   Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.