Tadić: Neću da kršim Statut DS

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Neću da kršim Statut DS

Beograd -- Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je da je svako obraćanje putem medija drugim članovima Demokratske stranke kršenje statuta DS i da on to neće činiti.

Tadić je u pisanoj izjavi dostavljenoj Danasu tako odgovorio na Đilasov apel da treba jasno da kaže želi li da bude predsednik.

"Svako moje obraćanje putem medija drugim članovima Demokratske stranke, pa i predsedniku stranke, predstavljalo bi direktno kršenje Statuta DS. Takva vrsta komunikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije dozvoljena statutom od osnivanja stranke do danas".

Dragan Đilas je juče rekao da "Boris Tadić treba da iskreno kaže da li želi da bude predsednik stranke".

U pisanoj izjavi Tadić je istakao da, kada je reč o pitanju njegovog budućeg angažovanja u politici, koje se u poslednje vreme postavlja u medijima, "više puta sam nedvosmisleno rekao da modalitet tog angažovanja neće biti diktiran mojim željama, već potrebama i okolnostima koje diktira politička realnost". Na pitanje kakva je, onda, njegova procena okolnosti i političke realnosti, Tadić nas je ostavio bez odgovora.

I Dragan Šutanovac, funkcioner DS za kojeg se u medijima uveliko spekuliše da učestvuje u pokušajima obaranja Dragana Đilasa, odbio je juče da za Danas da komentariše izjavu predsednika DS rečima: "Ne želim da komentarišem u javnosti unutrašnja događanja u DS". On je, međutim, dodao i da ne učestvuje u inicijativi za prikupljanje potpisa za zakazivanje vanredne stranačke skupštine.

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Borislav Stefanović za Danas kaže da ne želi da komentariše "pobunu" unutar stranke, odnosno da je predsednik stranke Dragan Đilas sve rekao i da su dalji komentari izlišni.

Danas navodi da su izjavu Dragana Đilasa da postoji peticija za zakazivanje vanredne skupštine u DS, a da su u tom poslu "najaktivniji Slobodan Homen i Vladislav Jovanović", odbili da komentarišu prozvani Homen i Jovanović.

List piše da se Homen nije odazvao pozivima Danasa, a da je Jovanović, narodni poslanik DS iz Prokuplja i bivši predsednik te opštine, kratko rekao: "Ne želim javno da komentarišem unutarstranačka pitanja".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Neću da kršim Statut DS-a

Izvor: Akter, 21.Dec.2013, 09:23

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je da ne želi da se putem medija obraća drugim članovima stranke, jer bi to bilo kršenje statuta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.